A járvány előrehaladtával egyre nyilvánvalóbbak a koronavírus okozta egészségkárosodások, melyek a betegségből történő felgyógyulást követően jelentkeznek. 

A vírusos betegségek nagyon alattomosak lehetnek. Előfordul, hogy a betegek a fertőzés után hosszú ideig szenvednek bizonyos tünetektől.

 

Különösen a tüdőgyulladás esetén igaz ez, amikor a gyógyulási folyamat hosszabb időt vesz igénybe. A COVID-19 sem kivétel ez alól, épp ellenkezőleg.

 

A koronavírus egy olyan vírus, amely több szervet is megfertőzhet egyszerre.

A tüdővel együtt problémát okoz a vesében, szívben, májban vagy agyban.

Ennek megfelelően a COVID-19 betegség korábban megfigyelt hosszú távú hatásai különböző tüneteket foglalnak magukban.

 

Van lehetőség arra, hogy védekezzünk a Covid-19 vírus okozta fertőzéssel szemben?

 

A betegséget követően találunk megoldást az immunrendszer erősítésére?

Igen!

 

Erre egy magyar szabadalommal rendelkező termék a megoldás

Az Immunorma. Az Immunorma étrend-kiegészítő összetétele azon alapul, hogy a sejteket érő stresszek, így például a vírusfertőzés esetén a sejtek vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képességét fokozza, növeli.

 

Mivel a vírus és az általa okozott betegség újnak számít az orvostudomány számára, így még nem tudják pontosan meghatározni a COVID-19 hosszú távú hatásait és lehetséges szövődményeit.

 

Ebben a tekintetben a COVID-19 betegség hosszú távú következményei nem valami megszokottak és egységesek, hanem eltérő klinikai képet mutatnak, amelyek időben és párhuzamosan, különböző változatokban jelentkezhetnek.

 

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a betegségből történő felgyógyulást követően minél korábban és minél hatékonyabban erősítse az immunrendszerét.
Ez a feladat minden korosztály számára fontos és elengedhetetlen.
Fiatalabb korban az immunrendszer aktivitása a legerősebb, de korunk előrehaladtával hatékonysága csökken!

 

Ez főleg igaz az idős emberekre, akik nem megfelelően táplálkoznak (keveset esznek és nem mindig a megfelelő ételeket fogyasztják), keveset tartózkodnak a szabad levegőn és kerülik az intenzív napsugárzást.

Ha az Immunormával rendszeresen kiegészül az idős páciensek étrendje is, esetlegesen a kórházban ápolt emberek étrendje, akkor aktívan hozzájárulhatunk sz immunrendszer normál működéséhez és hatékonyabban léphetünk fel a fertőzések ellen.

 

Légszomj vagy szédülés: lehetséges Poszt-COVID tünet?

 

A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek körülbelül 80%-a nem érez semmit, vagy csak enyhe tüneteket.

Kevésbé súlyos esetekben a betegség két-három hétig tart.

Súlyos esetekben a betegség akut fázisa kétszer hosszabb ideig tarthat. Intenzív terápia után gyakran hosszú távú szervspecifikus hatások figyelhetők meg.

Egyes betegeknél a betegség akut fázisa után olyan tünetek jelentkeznek, mint tartós fáradtság, légszomj, neurológiai rendellenességek, hirtelen hányás vagy súlyos szédülés.

Ezt a jelenséget Poszt- Covid vagy „hosszú távú Covidnak” nevezik. A hosszú távú következményekkel járó ilyen betegek számáról még nem állnak rendelkezésre megbízható adatok.

 

Poszt-Covid tünetek, súlyos lefolyású Covid-19 fertőzést követően:

 

A súlyos COVID-19-ben szenvedő betegeket különösen gyakran érintik a hosszú távú hatások.

Az nemzetközi adatok azt mutatják, hogy a súlyos betegségben szenvedő betegek körülbelül 40%-a igényel orvosi ellátást, különösen a korlátozott tüdőfunkció vagy más érintett szervek további kezelése érdekében.

Sok betegnél a tüdőben látható elváltozások a tünetek megjelenése után több hónapig is megmaradnak.

Külföldi tanulmányok kimutatták, hogy melyeka COVID-19 fertőzés miatt Wuhanban kórházba került 1700 beteg 76%-ánál jelentkezett legalább egy tünet a fertőzést követő hat hónapon belül: 63%-uk fáradtságtól vagy izomgyengeségtől szenvedett, 26 % – alvászavarból, 23% – depresszióból és szorongásos neurózisból.

Poszt-Covid tünetek, enyhe lefolyású Covid-19 fertőzést követően:

Hosszú távú következmények az enyhe lefolyású koronavírus-fertőzésen átesett betegeknél is jelentkezhetnek, melyek különféle tüneteken keresztül nyilvánulhatnak meg. Például előfordultak memóriazavarok egy betegség után.

Emellett a koronavírus-fertőzés tipikus tünete, az íz- és szaglás elvesztése a gyógyulás után is hosszú ideig fennállhat.

A hosszan tartó Covid betegség leggyakoribb tünete a letargia, a krónikus fáradtság állapota, amely nagyon sok embert érint, akik a COVID-19 akut fázisa után több hónapig lábadoztak.

Mi is az a krónikus fáradtság szindróma? Mit tehetünk ellene?

A krónikus fáradtság szindróma az állandó fáradtság, letargia és fizikai kimerültség érzésére utal. A krónikus fáradtság szindróma gyakran társul rákkal vagy reumával.

A COVID-19 vírusfertőzés után is megnyilvánulhat. Ennek okait még mindig nem bizonyítottak. Gyakran nem a vírusról, mint olyanról van szó, hanem az immunrendszerről, amelynek a fertőzés után még nem volt ideje felépülni.

 

Az Immunorma az első számú segítség a bajban. Két olyan vitamint is tartalmaz ez a készítmény, amely nagyon fontos az immunrendszer megfelelő működése szempontjából.

Az egyik a C-vitamin, melyet szervezetünk nem tud előállítani, a szükséges mennyiségét a táplálkozással kell biztosítanunk.

Ha nem fogyasztunk napi rendszerességgel friss zöldségeket és gyümölcsöket, akkor nagyon könnyen kialakulhat C-vitamin hiány a szervezetünkben és ez gyengíti immunrendszerünket.

A D-vitamint szervezetünk elő tudja állítani, de a bőrben keletkezéséhez napsugárzásra van szükség.

Ha a beteg nem megy a napra, mert idős akkor a D-vitamin hiány veszélye is fennáll és tovább csökken az immunrendszer aktivitása, nagyobb lehetőséget biztosítva a kórokozók kártételének.

A szelén, mint mikroelem szintén fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésének normalizálásában és ezt a mikroelemet sem tudja szervezetünk előállítani, a táplálkozással kell biztosítanunk szükséges mennyiséget.

A nem megfelelő, egyoldalú táplálkozás esetén, amely sok esetben jellemző az idősebb emberekre ezek a tápanyag hiányok az immunrendszer működésének és hatékonyságának nagyfokú csökkenését eredményezheti, ezzel szabad utat biztosítva a kórokozóknak.

A tablettában található kolin és L-Arginin, mint metil donor és metil acceptor molekulák, javíthatják a szervezet transzmetilációs reakcióinak a lefolyását, mely mechanizmus szintén hatékony a fertőzések kivédésében.

 

Ebben az úgynevezett „vigyázz magadra a gyógyulási időszakban” gyakran segít a pihenés és kikapcsolódás, megfelelő alvás, normális napi rutin, stresszes helyzetek kerülése.

Ezen kívül relaxációs technikák, mint a jóga vagy az autogén tréning.

Ne feledje! A legnagyobb segítséget azonban egy Magyar szabadalom, az Immunorma termék használta biztosítja.

Nemcsak a megelőzés, hanem a Poszt-Covid időszakban is.