Több olyan szennyeződés is van, amitől, ha nem szabadulunk meg időben, kárt is tehet az autónk felszínén. Ez pedig nem csak bosszantó lesz, de a pénztárcánk is megsínyli majd, ha eladásra kerül a járgány!

5 szennyeződés, amitől azonnal szabadulj meg, mert kárt tehet az autódban!

Mutatjuk azt is, hogyan!

 

Sokan gondolják, hogy az autómosás csak esztétikai kérdés, ezért hajlamosak elhanyagolni azt. Egy komplett filozófia épül arra, hogy az autónak kívülről nem, csak belül kell tisztának lennie, hiszen úgy is ott vagyunk, ott érintkezünk a felületekkel. Igen ám, csak hogy az autó külseje ehhez képest fokozottan ki van téve minden féle hatásoknak és szennyeződéseknek, amik hosszú távon nem csak a szemnek lehetnek kellemetlenek. Több olyan szennyeződés is van, amitől, ha nem szabadulunk meg időben, kárt is tehet az autónk felszínén. Ez pedig nem csak bosszantó lesz, de a pénztárcánk is megsínyli majd, ha eladásra kerül a járgány!

Nézzük hát, mi az az 5 leggyakoribb és egyben legveszélyesebb dolog, ami óhatatlanul az autó felszínére kerül, és eddig talán nem tulajdonítottunk neki elegendő figyelmet.

1., Madárürülék – mindenki járt már úgy, hogy egy fa alatt parkolva nem gondolta át, hogy a hűs árnyéknak negatív következményi is lehetnek és mire visszament, az autója egy szőnyegbombázásnak megfelelő mennyiségű madárürülékkel lett ellátva. Jobb esetben azonnal szaladunk egy mosóba, na de nem éppen kellemes ezt a fajta szennyeződést úgymond „szétcsapatni” egy szimpla magasnyomásúval.

Az viszont holtbiztos, hogy azonnal meg kell szabadulnunk ettől a koszosodástól, amint csak lehet, hiszen az ürülék többféle, maró hatású anyagot, a madaraké többek között meszet is tartalmaz, ami csúnyán ki tudja kezdeni, vagy akár meg is tudja marni a kasznit. Ez pedig visszafordíthatatlan károsodást jelent.

2., Bogarak és rovarok – Az autópálya rémei, akikkel elkerülhetetlen a sokszoros frontális karambol. Főleg a szélvédő van kitéve az effajta szerves szennyeződésnek, de természetesen egy hosszabb út után a kaszni többi része is érintett lehet az ügyben.

És hogy miért veszélyes ez? Nos, természetéből adódóan ez a fajta kosz képes beleégni az adott felületbe, és ez után már konkrétan képtelenség eltávolítani. Szóval, ha nem akarunk felesleges bosszúságot, jobb ettől is még időben megszabadulni.

A madárürülék és az egyéb, szerves szennyeződések eltávolítására használd az RRC rovaroldót! Kompakt, azonnal használható kiszerelésének köszönhetően mindig magadnál tarthatod, és azonnal használatba is veheted az érintett felületen. Csak rá kell fújnod a szennyeződésre, megvárni, míg kifejti hatását, és bő vízzel leöblíteni. Ez a nagyszerű vegyszer feloldja a szerves szennyeződéseket és maradéktalanul eltávolítja azokat.

3., Olajos szennyeződések– Főleg a motortérben okozhatnak problémát, akár egészen súlyosat is, ugyan is motorikusan nem csak az problémás, ha kevés az olaj és nem csúsznak eléggé az alkatrészek, de az is komoly gondot okozhat, ha túlzottan olajos minden. A kasznira is szinte bármi rákerülhet a motorolajtól kezdve az üzemanyagon át egyéb zsírokig. Veszélye leginkább akkor van, ha mondjuk a kaszniról tovább kerül a bőrünkre, ruhánkra, vagy gyermekünkre. Mivel ezek súlyosan mérgező anyagok is lehetnek, jobb tőlük is mihamarabb megszabadulni.

Az RRC Hardcore a legmakacsabb szennyeződéseket is képes eltávolítani anélkül, hogy -rendeltetés szerű használat esetén- megmarná bármelyik felületet. Ha extrém zsíros szennyeződéssel állsz szemben, mindenképpen érdemes kipróbálni.

4., Ragasztó- sokan elképzelni sem tudják, hogyan kerülhetne az autóra ragasztó, pedig egészen kézenfekvően. Ott vannak például a mindenféle matricák, a T betű, a „baby on board” felírat, vagy bármilyen kreatív dísz, amit, ha eltávolítunk, bizony masszív ragasztó réteget hagyhat maga után. A ragasztó is képes megszívni ám a festéket, nem is kicsit, emellett pedig beleragad az általános kosz is, amit aztán egyáltalán nem lesz könnyű belőle eltávolítani.

Használd erre a célra az RRC kátrány és ragasztó eltávolítót, mellyel igazán megkönnyítheted a dolgodat. Nincs szükség sikálásra, a felület további veszélyeztetésére, mert ez a vegyszer szépen feloldja és egy csapásra eltávolítja a ragacsos szennyeződéseket.

5., Por– annyira ártalmatlannak tűnik, hogy ebből is adódóan ez az egyik legalattomosabb dolog, ami kárt tehet autónkban.

És hogy hogyan? Először csak egészen picike, mikro karcokkal tarkítja a kasznit, majd később komplett absztraktokat is képes rajzolni autónk elemeire. Sajnos az a rossz hírem, hogy a szálló port is le kell mosni amilyen gyorsan csak lehet, és az sem mindegy, hogy mivel.

Az rrtuning.hu webáruházban a legkiválóbb minőségű autótisztító ás -ápoló vegyszereket találod. Szemezgess bátran és találd meg a számodra legszükségesebb tisztítószereket. Segítségre lenne szükséged? Hívd az info vonalat, ahol készséggel állnak rendelkezésedre. Autómosóknak és kozmetikáknak, viszonteladóknak rendkívüli vásárlási feltételek elérhetőek!

webáruház: www.rrtuning.hu