Egy autó használati módját szépen megmutatja, hogy milyen a belső felületek állapota

 

Sokan nem is gondolnak bele, micsoda igénybevételnek vannak kitéve az autók belső terei

 

Sokan nem is gondolnak bele, micsoda igénybevételnek vannak kitéve az autók belső terei, pedig, ha mélyebben belegondolunk, már egyértelműen megértjük, miről is van szó.

Ne hanyagoljuk el az autók üléseit, sem tisztítás, sem pedig ápolás szempontjából!

Vannak felületek, amiket sokszor megérintünk, ilyen például a kormány, a műszerfal egyes elemei, gombok vagy a kilincsek.

Ezeknek az elemeknek is különleges bánásmódra van szükségük, hogy ne váljanak idő előtt kopottá és fakóvá. De van egy olyan terület, aminek az állapota még ennél is nagyobb igénybevételnek van kitéve, és ez nem más, mint az autó ülések.

Ha valaki csak átlagos mennyiségben használja az autóját, akkor is egy nap legalább 2x beszáll és 2x kiszáll a kocsiból.

Ha van utasa, akkor ez a többi üléssel is megtörténik, és akkor tényleg csal egy alap felhasználást vettünk alapul.

Ez az egyszerű mozdulat hatással van az ülések burkolatára, hiszen nem csak súrlódás, de gyűrődés és nyomó hatások is érik ilyenkor ezt a felületet, és ez bizony hosszú távon nyomot is hagyhat az üléseken. Miközben bent ülünk, akkor is fészkelődünk, előre és hátra csúszunk, ezek a mozdulatok mind-mind károsítják hosszú távon az üléseket.

Vannak olyan burkolatok, amelyek strapabíróbbak, és sokkal később látszódik meg rajtuk a használat nyoma, de vannak olyan ülések is, melyekre, ha nem vigyázunk, nagyon gyorsan csúnyává válnak. De nem csak az igénybevétel, a koszosodás is nagy ellensége ezeknek a felületeknek.

Legyen az ülés burkolata akár szövet, bőr vagy éppen alcanatra, a ruhánkról rákerült szennyeződések igencsak elöregítik az anyagot, és csúnyává is teszik azt.

Nagyon fontos kérdés tehát, hogy hogyan ápoljuk és tisztítjuk ezeket az autó elemeket. Semmilyen anyagnak nem tesz igazán jót sem az áztatás, sem az ok nélküli, határtalan dörzsölés, és a nem megfelelő vegyszerhasználat is nagy károkat tud okozni.

Egy jól kifejlesztett, kifejezetten a professzionális tisztításra és ápolásra létrejött vegyszercsalád azonban kihúzhat minket a pácból, és ezek segítségével hosszabb távon megőrizhetjük az autó ülő alkalmatosságainak épségét és szépségét.

Az RR Tuning kínálatában elérhető RR Customs termékcsalád 20 éves fejlesztői múlttal büszkélkedhet, termékeit pedig kifejezetten azok választják, akik igényes, ápolt és ragyogóan tiszta autót szeretnének használni.

A kínálat nagyon széles, megtalálható minden különböző, az autóban fellelhető anyagtípusra való tisztító és ápolószer, melyek segítségével egy szempillantás alatt szinte újjá varázsolhatjuk az autó belső terét.

Nem csak az a jó ebben a termékcsaládban, hogy széles a választék, de az is nagyszerű, hogy az egyes termékek használata rendkívül egyszerű, nem igényel feltétlenül extra eszközt, akár otthoni körülmények között is szuperül használhatóak a tisztító és ápoló szerek.

Már nem kell félnünk attól, hogy egy alapos kárpittisztítás több napos száradási időt is von maga után, hisz a legtöbb itt kapható, belső tisztításra alkalmas vegyszer akár vízmentesen is tökéletes hatékonysággal alkalmazható. És nem csak a személyes felhasználás esetén jó választás az RR Customs termékcsalád, hanem ipari környezetben is tökéles.

A magyar autómosók sok esetben döntenek ezek mellett a termékek mellett, hiszen hatékonyságukon kívül még az is mellettük szól, hogy az áruk is roppant kedvező és hönnyen beszerezhetőek akár kis és akár nagy mennyiségben.

De térjünk is vissza az ülések tisztítására és ápolására, hiszen szeretnénk bemutatni, mivel is érhetjük el pontosan, hogy autónk belseje akár aktív használat esetén is sokáig úgy nézzen ki, mint ha új lenne.

Az RRC INTERIOR CLEANER, vagyis belső szövettisztító az autó belső, kárpitozott elemeinek tisztítására jött létre.

Minden autótulajdonosnak érdemes beszereznie egy ilyen készítményt, hiszen, ha az ülések vagy az ajtók nem is kárpitozottak, a szőnyegek biztosan azok, és azok igencsak makacs szennyeződéseknek vannak kitéve. Emellett ott van még a csomagtartó, ami szintén könnyen koszosodik, időről időre egy alapos tisztítást mindenképpen megérdemel.

Ha pedig az ülések is szövetből készültek, akkor pláne érdemes ezt a szuper vegyszert beszerezni, amely könnyedén távolítja el a szennyeződéseket. Sokan nem is gondolnak rá, hogy az ajtókárpitozást is gyakran érdemes tisztítani, hiszen kezünkön, könyökünkön sok a szennyeződés, zsíros a felület és az ajtóhoz gyakran érünk vele, mely így szintén nagy igénybevételnek van kitéve.

Ha az autónk belseje bőr borítású, akkor sem dőlhetünk hátra, oda kell figyelnünk a takarításra és az ápolásra is.

A bőr elsőre sokkal kevésbé körülményesnek tűnik, mint a szövet, hiszen a felülete könnyedén letörölhető akár egy nedves ronggyal, de az igazán makacs szennyeződésekkel szemben ez nem elég. A bőr egy igen kényes anyag, így különleges figyelmet és szakszerű ápolást igényel.

Gondoljunk csak bele, mi mindent elkövetünk azért, hogy a testünket beborító bőr mindig megfelelően hidratált és ráncmentes legyen. Ugyan ilyen figyelmet érdemes fordítani az autóban található bőrökre, ha nem szeretnénk, hogy az kirepedjen, beráncosodjon, vagy még rosszabb esetben ki is szakadjon használat közben.

Az RRC LEATHER CLEANER, vagyis bőrtisztító tökéletesen eltávolítja a bőr felületekről a szennyeződéseket anélkül, hogy feleslegesen zsírossá vagy fénylővé tenné azt. Az RRC LEATHER CONDITIONER, vagyis bőrápoló pedig szépen táplálja és hidratálja azt, így segítve, hogy hosszabb távon megmaradjon a bőr felületek épsége.

Most, a hideg idő beköszöntével még inkább oda kell figyelni a bőr felületek ápolására, így érdemes mihamarabb beszerezni ezt a hatékony vegyszer együttest. Ha szettben vásárolod meg az RR Tuning webáruházából, kapsz hozzá a tisztításhoz és ápoláshoz alkalmas szivacsot és kefét is, mellyel könnyűszerrel felviheted a vegyszereket a felületre.

Vannak olyan autók, melyek belső tere egy igazán különleges anyaggal, az alcantara-val van beborítva. Ez egy szuper strapabíró és nagyon elegáns hatást keltő anyag, azonban ez is csak akkor szép, ha megfelelően tiszta és ápolt.

Az RR Tuning kínálatában természetesen megtalálható az RR Customs ALCANTARA CLEANER is, amivel ezt a nemes anyagot is megeröltetés nélkül tisztíthatjuk és ápolhatjuk.

Ha nem hanyagoljuk el az autó üléseit, az hosszútávon biztosan meghálálja erőfeszítéseinket. Ne higgyük, hogy óriási befektetéssel jár, vagy sok időbe telik, hogy az üléseket szakszerűen és professzionálisan tisztítsuk és ápoljuk.

Az RR Customs termékei rendkívül kedvező áron elérhetőek az RR Tuning webáruházában, vagy a viszonteladói hálózatának fizikai boltjaiban.

Érdemes kipróbálni, milyen az, mikor az ember fehér nadrágban is biztonsággal ül be a kocsijába, mert nem fél, hogy a saját autójában ülve lesz koszos. Ez nem csak esztétikai, de egészségügyi kérdés is, ne hanyagoljuk hát el ezt a területet semmiképp.

Ha kérdésed merülne fel a termékekkel kapcsolatban, az RR Tuning ügyfélszolgálata készséggel várja jelentkezésedet. Ha eddig nem tudtad volna, itt vásárlásaiddal pontokat is gyűjthetsz, melyeket a későbbiekben kedvezményekre is beválthatsz!

Gyerünk, szerezd be autód belső terének tisztán tartásához a legprofibb vegyszereket! Irány az rrtuning.hu weboldal!