Biztosan neked is megfordult már a fejedben, hogy honnan indul ki egy kereskedelmi ágazat, ki van a csúcson egy bizonyos szegmensben.

Ami mindenkit érdekel: hol van a nagyker nagykere?

 

Az ember kíváncsi típus, lételemünk a szálak kibogozása, így minden olyan téma érdekes számunkra, ami megold egy rejtélyt. Nekem például régóta motoszkál a fejemben az a megoldatlan feladvány, hogy ha a kiskereskedő a nagykereskedőtől vásárol, akkor honnan vásárol a nagyker, vagyis hol van a nagykereskedések nagykereskedése?

Biztosan neked is megfordult már a fejedben, hogy honnan indul ki egy kereskedelmi ágazat, ki van a csúcson egy bizonyos szegmensben. Most utána jártam helyetted, hidd el, a téma még az eddig gondoltaknál is sokkal érdekesebb. Egy olyan iparágat választottam a csomó kigubancolásához, mely mindenki számára ismerős, amiben mindenki érintett: ez az élelmiszeripar és azon belül is a zöldség és gyümölcs kereskedelem.

Az senki előtt nem titok, hogy a zöldségesek, áruházi beszállítók a nagybani piacon szerzik be portékájukat, na de oda honnan kerül az áru?

Kimentünk hát és körbe kérdeztünk, ami egyébként sokkal bonyolultabb folyamat volt, mint azt elsőre gondoltuk, de ez a téma most messzire vinne, így ebbe nem mennék részletesen bele, talán majd egy másik cikkben.

A lényeg, hogy több kereskedővel is beszélgetve, a szálak a Krimzon Kft-hez vezettek. Felvettük hát velük a kapcsolatot, és mint kiderült, a 90-es évek közepe óta foglalkoznak zöldség és gyümölcs importtal, a legegyszerűbb termékektől az igazi különlegességekig mindent be tudnak szerezni a nagykereskedők számára, akik aztán tovább adják azt a kiskereskedőknek. Kiterjedt kapcsolati rendszerrel és pompás beszerzési metódusokkal rendelkeznek, így Magyarországon is hatalmas partnerhálózatot látnak el gyümölcsökkel és zöldségekkel.

Mivel, hogy úgy mondjam, ők állnak a tápláléklánc csúcsán, rettentő tekintélyes a munka, amit végeznek, tiszteletreméltó, ahogyan a vállalkozás kiépült és ahogyan sikeres működését fenntartja évtizedek óta a piacon.

A Krimzon Kft tulajdonosa kérdésünkre, hogy hogyan sikerült egy ilyen szép sikertörténetet felépíteni, a vállalkozás vezetője csak annyit mondott: „A siker az itt dolgozó emberekben, a kitartásban és a hozzáállásban van.” – és ez rettentő szimpatikus hozzáállás.

A Deszk településen tett személyes látogatás során kiderült számunkra, a cég tevékenysége nem csak a zöldségek és gyümölcsök kereskedelmére korlátozódik, a 2000-es években új és használt mezőgazdasági munkagépek forgalmazásába is belevágtak, és azóta számtalan, az agrárium területén dolgozó cégnek segítettek a gépesítésben, minőségi kapacitásnövelésben.

Tehát, mint látható, a Krimzon Kft egy igazi nagyágyú, megkerülhetetlen alakja ennek a piaci szegmensnek. Több tíz éves tapasztalat és hatalmas szakmai alázat sikerük záloga, és továbbra is csak felfelé menetelnek a siker meredek, rögös útján.

Akinek felkeltette érdeklődését a cég története, működése, esetleg szeretne velük üzleti kapcsolatba lépni, az a weboldalon (www.krimzon.eu) található elérhetőségeiken bátran keresheti őket. Tapasztalatból mondhatom, hogy igazán nyitott, barátságos fogadtatásban fog részesülni, aki felkeresi őket.

Vissza