Az első, mezőgazdasági célokra használt hordozható gőzgép motorját Richard Trevithick találta ki, és pajzsmotornak hívták. Elsősorban a kukorica cséplőgép hajtására.

A mezőgazdasági traktorok életünk oly sok részében van jelen és sokkal több dolgot segítenek, mint amit az átlagos ember észrevehet. 

Története egyedi és izgalmas. A traktorok hatalmas történetéről.

Traktorok először a 19. század elején jelentek meg, amikor kezdte leváltani a kerekes gőzmozdonyokat, amiket egy öv segítségével vezettek. Az első, mezőgazdasági célokra használt hordozható gőzgép motorját Richard Trevithick találta ki 1812-ben, és pajzsmotornak hívták. Az istállómotor elsősorban a kukorica cséplőgép hajtására szolgált. A traktorok történetének folytatódásával a haladás nem állt meg, és a motorok fejlesztése nagy iramban kezdet fejlődni. 1903-ra Charles W. Hart és Charles H. Parr két hengeres benzinmotorral sikeresen megépítette az első amerikai traktort. Cégük 15 mezőgazdasági traktor építésével folytatódott. 14 000 fontnyi traktoruk az Egyesült Államokban a Washington DC-ben, a Smithsonian Nemzeti Amerikai Történeti Múzeumban látható, mint az Egyesült Államok legrégibb életben lévő belső égésű motorja.

1916 és 1922 között több mint 100 vállalat gyártott mezőgazdasági traktorokat mezőgazdasági felhasználásra. A John Deere korábban 1837-ben elkészítette az első acél ekét, 1927-re pedig előállították az első kombájnt. 1928-ra bevezették az első általános célú traktort, amely egyszerre három sor ültetését és termesztését tette lehetővé, ezáltal növelve a termelékenységet. Az 1930-as évek végéig a mezőgazdasági traktorok acélkerekekkel rendelkeztek, így a mezőgazdasági termelők nagyon óvatosan kezelték azt a feltevést, hogy a gumi kerekek képesek-e annyi munkát elvégezni, mint az acélkerekek. 1939-re azonban bevezetésre került a „B” típusú traktor elektromos indítóval, lámpákkal, gumiabroncsokkal és nagyobb lóerővel. Az „R” típusú traktor volt az első John Deere traktor, amely több mint 40 lóerővel rendelkezett, valamint az első dízel traktor.

A traktorok fejlődése folytatódott, és 1966-ra a John Deere lett az első gyártó, aki a mezőgazdasági termelőknek olyan traktort kínált, amelynek gördülőkarja volt az üzemeltető védelme érdekében. Az 1970-es évek elején a mezőgazdasági traktorok kényelmesebb ülésekkel rendelkeztek, és hangvédővel is ellátták, amely megvédi a traktor fülkéjében tartózkodó kezelőt, és így megvédi őket a hőtől, hidegtől és portól. A technológia fejlődésével a gazdálkodás egyre inkább gépesítetté vált. Az állatok etetésétől a föld talajműveléséig minden igényhez rendelkezésre áll egy mezőgazdasági traktor. Ez a technológia elősegíti a gazdálkodók számára, hogy hatékonyabban, eredményesebben és pontosabban kezeljék növényeket és termékeiket.

Állj meg a Krimzon Kft telephelyén, vagy látogass el a weboldalukra, hogy megnézhesd a meglepően széles körben kínált traktorok széles választékát.

Itt találod a Krimzon Kft weboldalát>>>