A cellulit nem más, mint a bőr felszínén képződő dudorok, gödröcskék és csomók, mely elsősorban a nőket érintő kedvezőtlen állapot.

A cellulit okainak és kezelésének megértéséhez fontos azzal is tisztában lennünk, hogyan épülnek fel bőrünk rétegei, és mi okozza a cellulit megjelenését bőrünk felszínén.

 

Az alábbi képen láthatjuk bőrünk szerkezetének összetételét.

 

A bőr kollagénrétegét, az úgynevezett dermist, a bőr külső részének tekinthetjük. Lejjebb található a zsírréteg.

A kötőszövetek a kollagénrétegtől az alatta lévő struktúrákig mennek le.

A kötőszövet tartja a bőr a test felszínéhez.

Amikor narancsbőröd van, a kötések kinyúlnak és gyengék lesznek, a zsír pedig kidudorodik a bőrön keresztül. Ez vezet a gödröcskék kialakulásához, a csomók megjelenéséhez, amelyet cellulitnak nevezünk.

A cellulit kialakulása során a kötőszövet gyengül el és nyúlik meg.

A cellulit általában a combokon, hastájékon és a fenéken jelenik meg. Jellemzően a nőket érinti, férfiaknál csak kis százalékban jelentkezik.

Kutatások szerint a nők 90% -át és a férfiak 10% -át érinti.

A cellulit jelei 25 és 35 év között alakulnak ki, de akár már tizenéves korban is jelentkezhet a fiatalabb nőknél, feltételezhetően egészségtelen életmódjuk eredményeként.

Ennek oka, hogy eltérő a mögöttes kötőszövet férfiak és nők esetében, a nőké pedig gyengébb.

Vannak más okok is, amelyek a hormonokkal, valamint az alfa- és béta-receptorokkal kapcsolatosak, amelyek ahhoz vezetnek, hogy a nők sokkal hajlamosabbak a narancsbőrre, mint a férfiak.

A cellulit kialakulásához az alábbi tényezők vezethetnek:

A cellulit kialakulásnak oka számos tényezőnek tulajdonítható, azonban mégsem lehet kizárólag egyetlen tényezőhöz kötni. Általában azonban a következő okok vezetnek leggyakrabban a cellulit kialakulásához:

  • Elhízás
  • Terhesség
  • Magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztása

A fentieken túl a genetika és az életkor is szerepet játszhat a cellulit megjelenésében.

A cellulit a pubertás kor után kezdi érinteni a nőket, és egyes nők genetikai okok miatt is sajnos hajlamosabbak a cellulit megjelenésére.

 

Cellulit ellenes masszázs

A cellulit ellenes masszázs során befolyásolni tudjuk a zsírfelhalmozódás lebontását és a kötőszövet erősítését az érintett területeken, valamint fokozzunk egyben a vérkeringést.

A cellulit ellenes masszázst kifejezetten a cellulit megszüntetésére fejlesztették ki.

A többi masszázsterápiás kezeléshez hasonlóan a hangsúly itt is az érintett terület véráramlásának növelésén és a folyadék felhalmozódásának csökkentésén van.

A tapasztalt cellulit ellenes masszázsterapeuta a kezelés során speciális masszázstechnikákat alkalmaz a kidudorodó zsírcsomók masszírozására, majd az izmok gyúrására és a domború zsír „eltekerésére”.

A cellulit ellenes masszázs technika sokkal feszesebb és gyorsabb tempójú, mint a tipikus svéd masszázs vagy egy pihentető masszázs.

Fontos tudni, hogy a cellulit felhalmozódásával rendelkező területek is fájóak és érzékenyek lehetnek.

Ennek következtében némi kellemetlenséget tapasztalhatsz, amikor a masszázsterapeuta a cellulit területeit dolgozza át.

Kulcsfontosságú, hogy a kezelés alatt folyamatosan kommunikálj a masszázs terapeutával annak érdekében, hogy a legjobb élményben legyen részed, mindenféle kellemetlen érzést kizárva.

Több kezelés után fogod elkezdeni látni a kedvező változást a kezelt testtájékon.

Cellulit ellenes olajok

A cellulit masszázs során speciális cellulit ellenes olajat használnak.

A cellulit ellenes olajok olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek segítenek növelni a véráramlást és csökkentik a folyadékretenciót.

Ezeknek az olajoknak a használata a masszázsterapeuta által alkalmazott speciális technikák mellett tartós hatással lehet a bőrünkre.

A cellulit ellenes olajok leggyakrabban különböző tulajdonságokkal rendelkező illlóolajok keverékei.

Általában a masszázsterapeuta illóolajok főzetét keveri össze, hogy elkészítse kedvenc cellulit ellenes olaját, amelyet a kezelés során fog használni.

A cellulit ellenes olajnak a hatása, hogy csökkenti a zsír felhalmozódását a bőr alatt, fokozza a vérkeringést, csökkenti a folyadékretenciót és bizonyos esetekben segíti a zsírégetést is.

Az egyik legkedveltebb olaj a szőlőmagolaj, melynek funkciója, hogy a cellulit ellenes olajok hordozó olajaként szolgál, mivel képes kiöblíteni a méreganyagokat a szervezetből és csökkenteni a zsír felhalmozódását a bőr alatt. A szőlőmagolaj viszonylag olcsó, és nagy mennyiségben használható a cellulit ellenes olaj alapjának kialakításához.

A többi kedvelt illóolaj, amelyet összekevernek, hogy jó cellulit ellenes olajkeveréket kapjunk, a borókabogyó, az édeskömény, a fekete bors, a grapefruit és a citrusolaj.

Mindezek az olajok diuretikus tulajdonságokkal rendelkeznek, ennek köszönhetően tudnak segíteni a szervezetünknek a felesleges folyadékok kiürítésében. Ezenkívül ezek az olajok segítenek növelni a vérkeringést, és további előnyös tulajdonságuk, hogy elősegítik a zsírégetés folyamatát is.

Az illóolajokat mindig összekeverik egy hordozóolajjal, mert önmagukban túlságosan kemények és túl erősek ahhoz, hogy nagy mennyiségben közvetlenül a bőrünkre vigyék fel őket.

A cellulit ellenes olajok rendszeres használata a cellulit területek masszírozása során egy bizonyos idő elteltével több kezelést követően pozitív eredményeket mutathat.

A cellulit ellenes kezeléseket kombinálhatjuk még otthoni cellulit ellenes masszázsokkal és a cellulit ellenes krémek rendszeres használatával is.

Mi történik a cellulit kezelés során?

Miután megértettük, hogyan alakul ki a cellulit bőrünkön, jobban meg fogjuk érteni a különböző kezelési és megelőzési lehetőségek hatékonyságát.

Nem szabad azonban elfeledkeznünk arról, hogy a cellulit hatással van fitt emberekre, túlsúlyos emberekre és a vékony emberekre.

Ha rendszeresen edzel, megfelelően és egészséges táplálkozol, kiegyensúlyozott életmódot folytatsz, akkor az mindenképp előnyös számodra, de mégsem garantálja azt, hogy a cellulit kezelési és megelőzési módszerek működnek mindenki számára.

3 kulcsfontosságú elem van, amelyet minden cellulit kezelés megcéloz:

  • Zsírlerakódás
  • A kötőszövet erősítése
  • A keringés növelése

A zsírlerakódások megcélzásával a felesleges zsír vagy lebomlik az érintett területeken, vagy megakadályozza azok kialakulást.

Ez azt eredményezi, hogy a megnövekedett egészségtelen zsírsejtek egészséges normál zsírsejtekké válnak.

Ami viszont csökkenti a kötőszövetek feszültségét, és azok így már nem nyúlnak ki, és ez ami kiküszöböli a bőr felszínén lévő gödrös, csomós cellulit megjelenést.

A kötőszövet erősítését célzó kezelések arra összpontosítanak, hogy a kötőszövet feszesebbé váljon, hogy azok már ne táguljanak ki az egészségtelen zsírsejtek nyomása alatt.

Végül a keringést fokozó kezelések egészségesebb és erősebb kötőszövetekhez vezetnek.

Általában a kezelések és a megelőző módszerek a zsírcsökkentés, a kötőszövet erősítésének és a keringés javításának mindhárom elemét célozzák meg, pl. cellulit ellenes masszázs esetén.

 

Összefoglalás

 

A cellulit nagyon gyakori probléma, amely a nők többségét és néhány férfit is érint. Számos módja van a cellulit csökkentésének és megszüntetésének.

A Galmour Body szépségszalon szolgáltatásai közül az egyik a cellulit ellenes kezelés. Rendszeres cellulit ellenes masszázzsal elérhető tehát, hogy bőrünk csökkenjen vagy megszűnjön a cellulit.

A cellulit ellenes masszázs célja tehát nem más, mint a cellulit csökkentése és leküzdése a folyamatos kezelés ideje alatt.

Speciális masszázstechnikának köszönhetően a domború zsír masszírozása és az izmok gyúrása, valamint a kidudorodó zsír „eltekerésére” során szüntetik meg a cellulit fizikai okát, vagyis a kidudorodó zsírt és a feszített kollagénszálakat.

A cellulit elleni küzdelemben fontos a rendszeres és minőségi öngondoskodás, melyet jól tudunk kombinálni olyan szakszerű kezelésekkel, melyeket a Galmour Body szépségszalon is nyújt ügyfeleinek.