Bár sokan negatív jelzővel szokták illetni a változókort, ugyanakkor sok pozitív vetülete is van a női élet csúcspontjának

Úgy tartják, hogy a nők a változókorban érik el létezésük tetőfokát és birtokolják mindazt a tudást, amivel az élet mind fizikailag, mind szellemileg teljes lehet.

 

A változókor bekövetkeztével a bőr kollagéntartalma akár 30-40%-al is csökkenhet, amely szemmel látható változásokat okozhat az arcon.

Bár sokan negatív jelzővel szokták illetni a változókort, ugyanakkor sok pozitív vetülete is van a női élet csúcspontjának.

A bőr elvékonyodhat, érzékenyebbé, szárazabbá válhat, illetve veszíthet korábbi ragyogásából.

Lassul a vérkeringés, mely miatt kevesebb tápanyag és oxigén jut el a sejtekhez, illetve nem szabad elfelejtkezzünk a gravitáció okozta hatásról sem, mely következtében megereszkedhet az arc kontúrja.

 

Milyen legfőbb problémákkal találkozhatunk 50 éves kor felett?

  • bőrelvékonyodás
  • rosacea (hajszálerek megjelenése)
  • bőrszárazság
  • mélyebb ráncok megjelenése
  • csökkent izomtónus
  • hőhullámok

 

Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy bőrünk minél tovább egészséges maradjon?

A napi rendszeres arctisztítás mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az éjszakai hidratálásnak, szérumok és különböző maszkok használatának is.

Igyekezzünk olyan krémeket választani, melyek anti- ageing (DHEA, ametiszt, alga kivonat stb.) hatóanyagokat, valamint tápláló vitaminokat (C- vitamin, E-vitamin) tartalmaznak.

A krémek mellett nagyon fontos szemkörnyékápolók rendszeres használata is.

Lehetőleg havi rendszerességgel látogasson el kozmetikusához, aki az arcmasszázzsal, kényeztető komplex arckezeléssel, illetve elektrokozmetikai gépekkel sokat tehet annak érdekében, hogy bőre egészséges és élettel teli maradjon.

A kozmetikai kezelések mellett a tudatos életmóddal is sokat segíthetünk bőrünk állapotán.

Törekedjünk arra, hogy minél több fitoösztrogénben (pl. zab, zeller, petrezselyem) és esszenciális zsírsavakban (pl. napraforgómag, tökmag) gazdag ételeket fogyasszunk.

Az étkezésen túl a mozgásról sem szabad megfeledkezzünk.

A rendszeres sport és az olyan kímélő mozgásformák, mint a séta, kerékpár, úszás, jóga is hozzájárulnak az egészség minél további megőrzéséhez.

Amennyiben Önt is érinti a fent felsorolt problémák egyike, keresse fel bizalommal Scholcz Szilvia kozmetikust Dunaharaszti településen, vagy Szigetújfalun és együtt megtaláljuk a legmegfelelőbb kozmetikai és szépségszalon kezelési módot!