2021.01.12.Mi elmondjuk, hogyan! Decemberben vált Rendkívül újító, és hiánypótló a történés, mely nagy valószínűséggel fellendíti a használt ingatlanok adás-vételének piacát, és reményt ad a családoknak egy komfortosabb, modernebb otthon kialakítására.

Rendkívül újító, és hiánypótló a történés, mely nagy valószínűséggel fellendíti a használt ingatlanok adás-vételének piacát.

 

 Reményt ad a családoknak egy komfortosabb, modernebb otthon kialakítására.

 

A támogatási összeg sok mindenre felhasználható, többek között nyílászárók cseréjére is, de ne szaladjunk ennyire előre!

 

KI veheti igénybe a maximum 3 millió forintos állami támogatást?

 

Minden olyan magyar állampolgárságú család élhet a lehetőséggel, ahol legalább 1, 25 év alatti saját vagy örökbefogadott gyermeket nevelnek. Az sem esik ki a körből, aki éppen első gyermekét várja, hiszen a magzat a 12. betöltött terhességi héttől szintén gyermeknek számít!

 

Újdonság az eddigi támogatásokhoz képest, hogy a kormány a felújítási támogatást nem kötötte házassághoz, bejegyzett élettársi kapcsolatban élő párok is igénybe vehetik.

 

Fontos azonban, hogy minden esetben minimum 1 éve a felújítandó házban vagy lakásban, közös lakcímen kell élniük életvitel szerűen, kivéve, ha az ingatlant 1 éven belül vásárolták, vagy annak tulajdonjogát egy éven belül szerezték meg.

 

Az ingatlan tulajdoni hányadának minimum 50%-ban az igénylőknek kell birtokolniuk, és annak a lakcímkártyán lakóhelyként kell szerepelnie. Tartózkodási helyként feltüntetett ingatlanra nem érvényesíthető a támogatás.

 

Minimum az egyik félnek az igénylők közül 1 év társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie.

Mivel a támogatás fordítható a külső nyílászárók cseréjére, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelésére vagy cseréjére, így ezen munkálatok idei elvégzésekor nyugodt szívvel kérvényezhető a támogatás.

 

Nagyon fontos, hogy a kivitelezővel kötött szerződésnek, és a számláknak is a 2021-es évre kell szólniuk, a kivitelező és az igénylő nem lehetnek szoros családi rokonságban, kizárhatónak kell lennie az összeférhetetlenségnek!

 

Mekkora támogatási összeg igényelhető a felújításra?

 

A támogatás maximális mértéke a felújítás értékének 50%-a, 6 millió forintig, azaz 3 000 000 Ft.

 

Ezt abban az esetben kérhetjük, ha a felújítás minimum 6 millió forintba került, erről rendelkezünk igazoló számlákkal, és a támogatás összegében a vállalkozási díj és az anyag költség 50-50 %-ban oszlik meg.

Tehát a teljes díj (6 millió forint) minimum 25 %-a vagy munkaköltség, vagy anyagköltség kell, hogy legyen.

 

Hogyan igényelhető a támogatás?

 

A támogatást igényelhetjük elektronikusan az ügyfélkapun keresztül, a Kincstár honlapjáról letöltött kérelem segítségével, vagy személyesen, bármelyik kormányablakban.

Nagyon fontos azonban, hogy kizárólag a hiánytalanul leadott kérelem és igazolások ellenében várható pozitív elbírálás.

 

A Csiziredőny csapata készséggel vállal szerepet a támogatás megigénylésében és a folyamat lebonyolításában a kérelem leadásától a végső lehívásig.

 

Céljuk már nem csak a nyílászárók beszerelésének és cseréjének, valamint a legmodernebb árnyékolástechnikai megoldások kivitelezésének magasfoka, hanem a családok segítése is abban, hogy ezt a lehető legkedvezőbb pénzügyi feltételek mellett tehessék meg.

Ha nyílászáró cserén töröd a fejed, vagy éppen redőnyöket, spalettákat, szalagfüggönyöket, zsaluziákat, rolókat, reluxákat szereltetnél, és örülnél, ha valaki segítséget nyújtana neked a felújítási támogatás igénybevételében is, ne habozz!

 

A Csíziredőny munkatársai készséggel várják jelentkezésedet! Az ország egész területén vállalnak felméréseket, kivitelezéseket!

 

Elérhetőek telefonon, sms-ben, e-mailben, messengeren, vagy akár a weboldalon található űrlap kitöltésével. Keresd a részleteket, információkat, termékeket, referenciáikat weboldalukon: csiziredony.hu