2020.12.03.Egy ingatlaneladással foglalkozó online konferencia keretein belül a szakemberek egy olyan előrejelzést mutattak be, miszerint ebben évben csökkenésre lehet számítani az európai építési piacon, ha majd kijönnek az adatok ezzel kapcsolatban.

Az előrejelzés azt mutatja, hogy ez a csökkenés majdnem eléri a 8 százalékot.

 

Ráadásul a nem-lakáscélú építések is hasonló nagy visszaesést mutatnak, itt a szám már a 9 százalékot is meghaladja.

Ez egyébként a megvizsgált országok között átlagos visszaesésnek számít, viszont a rossz hír a rossz hírben az, hogy jövőre is mínuszos adatokra van kilátás.

Ez az építési volumen 19 európai országban lett mérve, és a jelenlegi pandémia helyzetet alapul véve sajnos jövőre is hasonlóan mínuszos számok jöhetnek. Azonban 2022-es évre már pozitív adatokat remélnek, 2023-ig pedig a számolások azt mutatják, hogy az építési teljesítmény visszatérhet a régi kerékvágásba – vagy akár nagyobb számot is produkálhat, mint a pandémia előtt.

Magyarországon 2021-től újabb támogatást vezet be a kormány, az otthonteremtési támogatás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a lakosság felújításokba kezdjen. Ugyan a támogatásnak megvannak a feltételei, azonban a lakosság azon része, amelyik a feltételekbe nem esik bele, ugyanúgy felújítási lázban ég, ezt már az elmúlt években is megfigyelhettük. Magyarán a lakás és házfelújítás minden évben rengeteg embert érint.

Sokan vannak, akik olyan házakban laknak, amik már régebben épültek. Ezeken a házakon valószínűleg a háztetők is felújításra szorulnak.

A tetozo.hu (nevéből is könnyen kitalálható) pontosan ezzel foglalkozik már legalább 20 éve. Náluk akár részletfizetéssel is igénybe vehető a tetőfelújítás – ami sokkal jobb és olcsóbb megoldás, mint a tetőcsere. A cég már több mint 2500 tetőt felújított, erről mesélnek a csodás képek is, amik a weboldalon találhatóak. Munkájuk tükrözi a hozzáértést, a szakmai tapasztalatot, nem is csoda, hogy az évek alatt ilyen sokan választották őket.

Tetőfelújításra pedig minden háznak szüksége van, ha tetszik, ha nem. Ugyanis az évek alatt elhasználódik a tető, így a ház könnyen beázhat. Ráadásul a nagy terhet a régi háztetők már nem igazán bírják el.

A cég a következőképpen oldja meg ezeket a problémákat. Első lépésben minden cserepet és lécet eltávolítanak, eközben a megbontott tetőt fóliával folyamatosan takarják. Ha ez megvan, a gerendákat elkezdik egymáshoz szintezni, így hozzák síkba az egészet. Ez az alapművelet ahhoz kell, hogy a tető felülete szép és hullámmentes legyen. Ha ez megvan, akkor újra lécezik a gerendákat és a lécekre felerősítik az OSB lapokat. Ezek a lapok biztosítják a sima felületet.

Ezután a zsindelyt felviszik erre a felületre, ami ezáltal lesz víz záró és hőszigetelő. Egyébként, ha valaki szeretné, akkor a gerenda alsó részére (tehát a padlás felőli oldalára) is fel lehet vinni ezeket az OSB lapokat, amik közé aztán kőzetgyapotot tesznek. Ezzel a megoldással növelni lehet a hőszigetelés hatékonyságát.

A cég biztosan állítja, hogy szinte minden tetőszerkezetet meg lehet menteni ezzel az eljárással, így bátran ajánlják mindenkinek, hogy keressék fel őket. Az eredmény pedig magáért beszél. A tető hő- és víz záró lesz, sima lesz a felülete is, ráadásul pontosan azt lehet elérni vele, amire mindenki vágyik: télen meleggé válik a ház, míg nyáron hűvösebbé. A munkájukra 20 év garanciát vállalnak és elmondásuk alapján ezeknek a tetőknek az élettartama akár 30-40 év is lehet.

Érdemes tehát őket választani, ha tetőfelújításról van szó.

Az elérhetőségük: 36 70 275 9175, info@tetozo.hu

Ha kérdésed merülne fel vagy árajánlatot szeretnél, vedd fel velük a kapcsolatot! Hidd el, sokkal jobb áron fogod tudni eladni a házad (ha szeretnéd), ha általuk csináltatod a tetőfelújítást!