Bár a 2020-as évet sok szempontból illethetjük negatív kritikával, az bizonyos, hogy soha ilyen széles körben nem juthattak ingatlanhoz a családok, mint most

Számos támogatás, hitel, vissza nem térítendő pénz kapható most otthon teremtésre, és érdemes is ezekkel élni, amíg csak lehetséges.

Ha ingatlanvásárlásra kerül a sor, az első, amit szükséges eldöntenünk, hogy hol szeretnénk lakni.

Magyarország nem jár élen a mobilitás ügyében, sokan igencsak lokálpatrióták, vagyis ragaszkodnak a megszokott városukhoz, környékükhöz, nem szívesen hagyják el azt amit ismernek, akár jobb lehetőségek reményében sem. Sok mindent kell mérlegelni, főleg, ha egy egész család költözik. Milyenek a környéken az oktatási intézmények, a boltok, az ügyintézési lehetőségek, milyen a tömegközlekedés és az ott lakó népesség összetétele.

A vidékről a fővárosba költözés persze mindig is nagy szerepet játszott, főleg a fiatalság körében. Sokan Budapesten tanulnak, majd itt is vállalnak munkát, megszokják a pörgést és a lehetőségeket, és ez után már nem szívesen költöznének egy csendesebb, vidéki helyre. A családosok körében ugyan az agglomeráció már egyre vonzóbb alternatíva, ugyanakkor ennek fő oka az árkülönbségekben rejlik, nem pedig a vidék nyújtotta jó lehetőségekben.

Pedig sokszor érdemes belegondolni, hogy egy-egy vidéki városból eljutni a főváros bizonyos pontjaira kevesebb idő és macera is lehet, mint a városon belül közlekedni. Az egyre kiépülő úthálózat, a folyamatosan javuló közlekedési lehetőségek egyre nagyobb teret nyújtanak a vidékre költözés lehetőségének. Ugyanakkor még mindig szívesebben költöznek a családok a peremkerületekbe, mint vidékre, és ezt a statisztikák is jól mutatják, annak ellenére, hogy 20-30 km-rel arrébb sokszor még 10 milliókat is spórolhatnának és szebb környéken élhetnének, mint ennek előtte.

De mi ilyen vonzó Budapestben? És miért kerülnek ennyivel többe az ingatlanok, mint vidéken?

Hazánk fővárosában nagyjából 2 millió ember él, ami a magyar népesség több, mint egy negyede. A város egyre zsúfoltabb, szinte alig lehet már üres telket kapni, és a társasházak úgy nőnek ki a földből, mint a gomba. Az elmúlt évek kezdeményezései, hogy új építésű ingatlanok sokasága készüljön el is azt támogatja, hogy egyre többen és többen éljenek a fővárosban, ami sokak számára elrettentő lehetne, de a tendenciák mégsem ezt mutatják.

Az ingatlanárak is nagy szórást mutatnak, ha az egyes területeket, kerületeket vesszük alapul. A belvárosi és budai ingatlanárak helyenként a kétszeresét is kitehetik egy-egy dél-pesti kerület árainak. Sokat nyom a latba a környék, a frekventáltság, és maga az épület és a lakás állapota, eszmei értéke.

A fővárosba költözés legfőbb motivációja a kutatások szerint a munkalehetőségek mértéke. Míg a vidéki városokban sokszor alig találni munkát az emberek szerint, addig a fővárosban sok ágazat már munkaerőhiánnyal küzd, így sokkal nagyobb az esély a jó elhelyezkedésre. Ha pedig valaki itt dolgozik, nem szeretne sok időt utazással tölteni, és jobbnak érzi, ha a városon belül keres otthont.

A fentebb említett szempontoknak is a legtöbbször megfelel a főváros. Itt sok féle lehetőség van, bárhol is vásároljunk ingatlant. A gyermekeink járhatnak az általunk választott oktatási intézményekbe, a bevásárlást akár több helyen is elintézhetjük, és nem kell tartanunk attól sem, hogy ha az éjszaka közepén jut eszünkbe valami, azt nem tudjuk beszerezni pár percen belül.

De sokszor a jó környék áldozatokkal is jár

Ha már a fővároson belül keresünk lakóhelyet, itt vásárolnánk ingatlant, számolnunk kell a magasabb árakkal. Sok család, korlátozott anyagi forrással inkább beéri egy sokkal szűkebb élettérrel pusztán azért, hogy bizonyos területen élhessen. Érdekes tény, hogy míg az 1., 2., 5., vagy 6. kerületekben 40 millió forintért kétszobás lakások közül válogathatunk nagy többségben, addig ebből a pénzből a peremkerületekben akár kis szerencsével egy jó állapotú családiházat is vehetünk nagyobb kerttel.

De ugyan ezért az összegért egy vidéki településen akár egy hatalmas birtokra és minden igényt kielégítő ingatlanra is szert tehetnénk. Ez érdekes, és elgondolkodtató tény lehet, de mégis a legtöbben inkább Budapesten belül keresgélnek.

Persze, Budapesten belül is van lehetőség arra, hogy jó ajánlatokat kapjunk ingatlanvásárlás ügyben. Ha megfelelő segítséget veszünk igénybe, és közel vagyunk a tűzhöz, olyan áron szerezhetünk magunknak ingatlant, mely a piaci viszonylatokhoz képest kifejezetten kedvező.

Egy jó ingatlanos kincset ér, hiszen ezek a szakemberek első kézből értesülnek a kedvező ajánlatokról és olyan ingatlanokat is tudnak nekünk mutatni, melyek meghirdetésre sem kerülnek, hiszen hamar elkapkodják őket. Felkutatja helyettünk a megfelelő ajánlatokat, egyeztet a tulajdonossal, megmutatja nekünk a lehetőségeket, szem előtt tartva szempontjainkat és elvárásainkat az új otthonunkkal szemben.

A Homexpress csapata sok éves múlttal rendelkezik a főváros ingatlanjainak értékesítésében. Szakmai rátermettségük és széleskörű tapasztalatuk közrejátszik abban, hogy rendkívüli hatékonysággal tudják összekapcsolni a keresleti oldalt a kínálattal. Még a legnehezebb helyzetekben is talpon tudnak maradni annak köszönhetően, hogy tudják, mindig az ügyfél érdeke az első, és így nagy sikerességgel tudják a legmerészebb álmokat is megvalósítani.

Budapest számos kerültében megtalálható kirendeltségük, ismereteik szinte az egész város területét lefedik, így gondolkodás nélkül fordulhatunk hozzájuk segítségért, ha fővárosi ingatlan vásárlásán törjük a fejünk. Szakértelmük nem csak a választásban lehet segítségünkre, de a papírmunkák és bürokratikus teendők gyors intézésében is segítségünkre lehetnek, valamint a finanszírozás kérdésében is gyors és kedvező lehetőségeket tudnak biztosítani.

Érdemes hát felkeresni őket valamely, a weboldalukon található elérhetőségen!

Sokan azt gondolják, hogy ingatlanosra csak annak van szüksége, aki el szeretne adni egy lakást vagy házat, pedig ez nem így van. Ha bérelni, vagy vásárolni szeretnél, akkor jön csak igazán jól egy jó szakember, hiszen számos olyan lehetőséget tud számodra megmutatni, amiről máshogyan nem is szerezhetnél tudomást. És még egy fontos tény: hogy a szakembernek az eladások utáni jutalék a fizetsége, tehát ha keresel, gyakorlatilag ingyen kaphatsz professzionális segítséget.

Ha vidékiként azt tervezed, hogy felköltöznél a fővárosba, ne is gondolkozz tovább, keresd fel a Homexpress valamelyik irodáját vagy munkatársát! Ha tudod, melyik terület lesz a legmegfelelőbb neked, még könnyebb a dolgod, így már nem is lehet az sem kérdés, melyik irodájukat keresd! De akkor is érdemes velük felvenned a kapcsolatot, ha városon belül váltanál lakhelyet. Egy új kerület is lehet olyan, mint egy új város, ha nincs megfelelő helyismeretünk, biztosan szükségünk lesz hozzáértő, jártas segítségre!

Az ingatlanvásárlás nagy befektetés, nem szabad a véletlenre bízni döntésünket! És ha már a főváros az a hely, ahol mindenképpen kialakítanánk életterünket, válasszuk ehhez a legprofibb, legügyfélközpontúbb és leggördülékenyebb segítséget!