A magyar származású Dj és producer, Robert Lalkovits, művésznevén Axone, szuper és hivatalos közös lemeze a világhírű szupersztárral, Nicki Minajjal

 

A minap felhívtam Róbertet egy telefonos interjú erejéig

Hivatalos zenei Remix Nicki Minaj művésznővel

Megkérdezzem erről a fantasztikus közös zenélésről és alkalomról, melyet Nicki Minaj, világhírű amerikai rap énekes, előadóművésszel teremtettek meg egy közös zenei remix elkészítése kapcsán.

Nos Róbert miről is van szó valójában ezzel a közös alkotással kapcsolatban?

Óh, nagyon köszönöm a kérdésed Gary.

Voltaképpen arról van szó, hogy sikerült a menedzsereivel megoldanunk és egy olyan internetes lehetőséget teremtenünk ebben a hatalmas távolságban, hogy néhány hét, szinte majdnem 2 hónap leforgása alatt, elkészítettünk egy közös remixet, melyhez Nicki Minaj és a stúdió és felvételi menedzserek hozzájárulásával, megkaptam néhány hangzóanyagot, hang és éneksávokat melyből, egy közös elgondolás alapján készítettünk együtt egy meglehetősen érdekes és robusztus remixet, néhány teljesen egyedi zenei elemmel és megpróbáltunk, szintén egy egyedi zenei stíluskombinációra azt ráültetni.

Úgy tűnik jelen pillanatban, hogy ez az új produktum elnyerte a tetszését és jól halad a teljes megjelenés és siker felé.

Jól hallom, tényleg elindult a hivatalos lemezkiadási procedúra?

Igen nagyon jól értesültél róla.

Jelen pillanatban folyamatosan zajlik a világhálón számos helyen a felvétel hivatalos megjelentetése és a disztribúció, mely lehetővé teszi, hogy a felvétel mp3-ban és CD-n is megvásárolható legyen, számos lemezboltban. Úgy tudom az első megjelenések az anyaországban Amerikában fog megtörténni természetesen, ahogy eddig is a többi remixeim kapcsán teljesült.

Bizonyos értelemben véve, máris megtörtént, mert a Various Artists kiadó ezt már is megtette és a többi médiaügynökség is folyamatosan azon van, hogy a megfelelő további médiaegységen keresztül, további kisebb és érdekeltségben lévő lemezkiadók is átvegyék és megjelentessék az albumot.

Számítasz rádió játszásra a közeljövőben?

Igen természetesen, valószínűleg ez sem marad el, hiszen mind időben, mind zeneileg teljesen populáris zenei anyagról beszélünk, melyet a rádióállomások általában előszeretettel át is vesznek, időszakos lejátszáshoz.

Honnan jött ez az ötlet, hogy ezúttal Nicki Minajt célzod meg?

Akik ismerik a zenei remixeimet az Internetről már, azok tudják és sejthetik, hogy én az igazi előadóművészekre és énekes szupersztárokra vagyok, több mint 1 évtizede ráállva, mondhatjuk úgy is, hogy szakosodva és nekik szoktam egy-egy jól sikerült zenei felvételből remixet készíteni időnként.

Olykor ezt nyilvánosra készítem el, de legtöbb esetben, mivel a zenei feladatom és munkám ugyanakkor egyáltalán nem publikus, ezért sokszor csak belső felhasználásra a lemezkiadó részére készítek el, egyedi, sokszor egyszer használatos zenei produkciókat, interjúkra, show és rövid tévé műsorokhoz, az adott művészhez tartozó reklámfelvételhez, ezért tehát vannak olyan zenei alkotásaim, feldogozásaim, melyek soha nem kerülnek nyilvánosságra, főleg nem nagy beharangozást követően, mint pl most kivételesen, Nicki Minaj esetében.

Nagyon sok ilyen előadóművésznek készítettem már feldolgozást a zenéjéből, mint többek között Nelly Furtadonak, Gwen Stefaninak, Sean Kingstonnak, Lady Gagának, Pleasure P-nek, Timbalandnak, Jojo-nak, Beyoncénak, sőt még Leona Lewissal is volt egy közös zenei fellépésünk sok évvel ezelőtt Philadelphiában, ahol zongorán és énekkel együtt kísértem őt és előadtuk együtt a „Footprints in the Sand” című remek és nagy sikerű dalát.

Ezen kívül még számos más előadónak dolgozom zeneileg a háttérmunkákban az Interscope Records lemezkiadó külsős munkatársaként, mint pl 50 cent, Ann Marie, Melii, Carly Rae Jepsen, DaBaby és más zenészekkel és zenei producerek munkájában.

Az ő zenei produktumaikban általában teljesen háttérzenészként szoktam részt venni és néha csak egy-egy effekttel, kicsi zenei részekkel, vagy a hangfelvételeikből készített mesterfelvételek elkészítésében tevékenykedem és ilyen módon színesítem meg az ő produkciójukat.

Számítasz nagy hallgatottságra és magyar érdeklődőkre a zenei ügyed kapcsán?

Igen természetesen számítok és jó lenne mindenképpen, hiszen tudva azt, hogy Nicki Minaj igen jó rapper és a megjelenése is látványos és önmagáért beszél, ezért kis hazánkban is számos rajongója akad, akik valószínűleg, miután elkezdik promóciózni a felvételt és megvásárolható lesz a lemezboltokban, elkezdik felfedezni azt és akkor talán érdekes szavakkal kifejezve… „rá fognak repülni a történetre…” Így talán sikerül egy kicsit szélesebb hazai közönséget is szereznem magamnak ismételten.

Honnan jött ez a cím, hogy EcXtasy Dice?

Nos ez több szempontból is érdekes, gondolom elsőként mindenki arra fog gondolni, hogy nem igazán felel meg az angolul helyesen írt szavak követelményeinek, hiszen valójában az angolban „Ecstasy” lenne helyesírásilag, a „Dice” meg mindenki tudja, hogy az kockát jelent.

Ez esetben nem kell rögtön rosszra gondolni, hogy az egész szám története, valamiféle napjainkban betiltott kábítószeres történetre utal, vagy annak hatására íródott, mert koránt sem. Az egyetlen erős élvezeti cikk, amit fogyasztok az nem más, mint a kóla. Se nem dohányzom, se nem iszom és főleg nem drogozom.

„Úgy érzem elég lökött és pörgős vagyok én anélkül is.” Amúgy nem csak jobb napokon, hanem mindig ilyen szempontból teljesen megbízható és jó fiú vagyok :D. Tehát a cím valójában úgy született, hogy megláttam Nicki Minaj egyik igen kitárulkozó, mondhatni bombázó fényképét az Interneten, ahol egy díványon ül, vérvörösre montírozott képen.

Az egész fénykép hatása, mondanivalója és sugallata azt hozta bennem elő, hogy olyan mintha ez a szexi bombázó csaj, egy óriási kockában ülne, mert a kép hatása a képzeletemben ezt alkotta meg.

Akkor jutott eszembe, hogy ehhez a videóklip jelenethez tartozik egy nagyon ütős zene és erre figyeltem fel, ami megihletett és számos más dalával összekapcsolva, több számából készítettem el teljesen egyedi elgondolásban és alapokon ezt a legújabb közös remixünket.

Az „S” betűt meg azért cseréltem fel „X”-re, mivel a zene bizonyos részei, tényleg nagyon elvontra és különösre sikeredtek, ezért az X-aktákból vettem hozzá ezt az ötletet.

No is mivel más dalok is egyedi ritmusra és stílusra, belekerültek ebbe a remixbe, ezért mivel remix és X a vége a szónak, ezért tehát ezen több szempontot figyelembe véve, lett módosítva a zene főcíme erre az extra címre.

Ja és tehát az „Extra” szóról nem is beszélve. Hiszen úgy gondolom tényleg egy extra szintű alkotásról beszélünk.

Nos nagyon szép köszönöm Róbert ezt a kiadós interjút.

A zene valóban ütős és nagyszerű lett. Kívánok neked Nicki Manajjal együtt, sok sikert és remélem sikerült jól összebarátkoznotok, hogy a közeljövőben, még hátha születni fog nektek valami újabb közös zenei alkotás.

Még egy abszurd kérdés, tényleg bejön neked Nicki Minaj, annak ellenére, hogy ilyen vagány és pörgös nagyszájú nő, akárcsak, mint az egyik vetélytársa Cardi B?

Jujj nagyon. Ez micsoda kérdés Gary? Élek-halok érte és a zenéiért. Szerintem minden mozzanata, pillanata és zenéje és annak mondanivalója önmagáért beszél.

Még egyszer köszönöm Róbert az interjút. Sok sikert nektek!!!

Interjút készítette:
Halfton Gergely