A Shade Jacob’s STORE már sokak számára nem ismeretlen, hiszen egyre többen öltözködnek Sádi Yakoub divat webáruházából

 

 

Sádi Yakoub megálmodója a Shade Jacob’s STORE divatos ruházati webáruháznak, aki most segítséget nyújt nekünk, hogy a divat világában használt kifejezéseket jobban megértsük

Sádi Yakoub a Shade Jacob's STORE divatos ruházati webáruház megálmodója nyújt segítséget nekünk, hogy a divat világában használt jelentéseket jobban megértsük

Az Urban Classic öltözködési stílus egy olyan divatirányzat, amely a street wear-től egészen az olasz életérzés hanyag eleganciájáig terjed. Engedd meg, hogy részletesebben bemutassuk ezt a stílust:

 

Street Wear

 

Az Urban Classic stílus gyökerei a street wear-ban találhatók. Ez a laza, fiatalos és városi megjelenés a városi kultúrából merít inspirációt. A kényelmes ruhák, baseball sapkák, nadrágok és pulóverek mind-mind a street wear részét képezik.

 

Olasz életérzés

 

Az Urban Classic stílus továbbra is elegáns marad, még akkor is, ha laza és kényelmes darabokat viselsz. Az olasz életérzésre jellemzőek a stílusosan összeválogatott ruhák, klasszikus fazonok, és az egyediség. Az olaszok híresek a jó ízlésükről és a hanyag eleganciáról, amelyet az Urban Classic stílus is megtestesít.

 

Egyediség

Hódít Magyarországon a Shade Jacob's STORE

Az Urban Classic stílus lehetővé teszi, hogy egyedi legyél. Kombinálhatsz street wear darabokat elegánsabb ruhákkal, és így saját stílusodat hozhatod létre. Az Urban Classic ruhadarabok új dimenziót vihetnek a ruhatáradba, miközben sosem fognak veled szembe jönni az utcán.

Összességében az Urban Classic öltözködési stílus a kényelem, a fiatalos lazaság, az olasz elegancia és az egyediség tökéletes kombinációja. Ha szeretnél stílusosan megjelenni, ez a stílus lehet a tökéletes választás számodra. Látogass el a webáruházunkba: www.shadejacob.com

 

Az utcai divat (Street Wear) világa

 

Utcai divat, vagy más néven street wear, egy globális jelenség, mely a 90-es években vált igazán népszerűvé. Egy laza, kényelmes, mégis stílusos öltözködési formát jelent, melynek gyökerei a New York-i hip hop és a kaliforniai szörf kultúrában találhatóak.

 

Történet

 

Az utcai divat stílus a ’70-es és ’80-as években született Amerikában, a New York-i hip hop kultúrából, melybe beépültek a Los Angeles-i szörf kultúra sportos, laza elemei is. Ezen kívül hatással voltak rá a punk, a japán utcai divat, a new wave, a heavy metal, valamint a sport- és munkaruha divatmárkák, mint a Schott NYC, Dr. Martens, Kangol, Fila és Adidas.

 

A Stüssy története

 

Az ’80-as évek végén a szörfdeszka-tervező Shawn Stussy elkezdett nyomtatott pólókat árulni, amikre ugyanazt az aláírás-szerű védjegyet tette, mint a saját szörfdeszkáira.

Kezdetben saját autójából adta el a termékeit, majd a népszerűség növekedésével áttért a butikokba történő értékesítésre.

Ahogy az eladások csúcsra jutottak, Stüssy az exkluzív értékesítés irányába mozdult, amivel létrehozta az utcai divat központi elemét: a pólók és az exkluzivitás összekapcsolását.

 

Divat és sport

 

Az utcai divatban a sportmárkák is fontos szerepet játszanak. Jil Sander volt az első luxus divatmárka, aki sportmárkával, az Adidas-szal együttműködve hozott létre közös kollekciót 1998-ban. A „bling” kultúra megjelenésével pedig a már megalapított luxusmárkák is betörtek a piacra, mint például a Burberry, Gucci és Fendi.

 

Jelenlegi utcai divat

 

A mai utcai divatot nagyban befolyásolja a haute couture, és viszont. Olyan tervezők, mint Virgil Abloh és Raf Simons nagy hatással voltak az utcai divat evolúciójára hip hop és a populáris kultúra általi befolyásuk révén.

Az utcai divat egy befogadó stílus a divatban, mivel nemtől és etnikumtól független, és gyakran sok különböző etnikumú és hátterű ember tervezi.

 

Hypebeast kultúra

 

A „hypebeast” kultúra a streetwear központi részét képezi a 2000-es évek közepétől. A Hypebeast kultúra olyan embereket foglal magában, akik követik a trendeket, hogy menők és stílusosak legyenek. Ők azok, akik viselik azt, ami éppen felkapott. A Hypebeastek gyakran a streetwear (utcai viselet) világában mozognak, és hajlamosak a limitált kiadású termékekre vadászni.

A Hypebeastek nem csak ruhákat viselnek, hanem egy egész életmódot képviselnek, amely a trendeket és a stílust követi.

 

Sneaker gyűjtés

 

A sneakerek már a ’70-es évek óta részét képezik az utcai divatnak. A ’80-as évek végére a sneaker gyűjtés részévé vált az utcai divatnak, melyet nagyrészt a basketball játékos, Michael Jordan szignó sneakerje, az Air Jordans indított be.

Bár a cipőstílusok változtak az évek során, a sneaker kultúra és az utcai divat közötti kapcsolat továbbra is erős.

 

Összegzés

 

Az utcai divat egy széleskörű, befogadó stílus, mely a ’70-es évektől kezdve folyamatosan fejlődik. A divat és a sport, valamint a luxusmárkák és a sneaker kultúra mind hozzájárulnak a stílus alakulásához.

A jelenlegi trendek szerint az utcai divat továbbra is befolyásolja a haute couture-t, és viszont, a hypebeast kultúra pedig továbbra is fontos szerepet játszik az utcai divat világában.