Bármit is kelljen szerelni, szinte bármilyen autón, majdnem biztos, hogy többféle opció is elérhető a megvásárolandó alkatrészek alternatíváiként

Sokan vannak, akik ragaszkodnak az úgynevezett gyári alkatrészekhez, főként az új vagy újabb autó tulajdonosok körében jellemző ez tapasztalatunk szerint, hiszen a garanciális autók csak akkor őrzik meg garanciájukat, ha effajta alkatrészekkel pótoljuk azokat, amik elkoptak vagy elromlottak.

Tévhit azonban, hogy a gyári alkatrészeket maga az autógyár állítja elő, akik ezt hiszik, óriási képzavarban vannak. Egyetlen autógyárnak sem lenne gazdaságos minden egyes alkatrészre gyártógépsort fenntartani, ezért szinte kivétel nélkül minden alkatrész gyártását kiadják valamelyik, az adott területen specialistának számító cég számára. Gyári alkatrésznek tehát nem az az alkatrész minősül, amit az adott autógyártó gyártott, hanem az, amit a többi gyártó választékából ő a kezdetektől felhasznált és jóváhagyott.

Léteznek azonban úgynevezett után-gyártott alkatrészek is, melyek közös ismérve, hogy nem az autógyártó által ellenőrzött és jóváhagyott gyártótól származnak, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszabb a minőségük, mint eredeti társaiké. Az árkülönbség azonban jelentős lehet, sokszor akár több tíz, vagy száz-ezer forint is lehet a szervizköltség különbsége, ha gyári helyett után-gyártott alkatrészeket alkalmazunk.

Számítsunk rá, hogy a gyári alkatrészek ára kifejezetten magas lesz, ha ezeket az alkatrészeket a márka szervizben vásároljuk meg. Mivel az itt megvásárolt és beszereltetett alkatrészekre a szerviznek teljes körű garanciát kell vállalnia, a gazdaságosság jegyében sokszor dupla, vagy még annál is magasabb árat számolnak fel.  Minőségben azonban nem feltétlenül jelent ilyen mértékű különbséget egy a márkaszerviztől megvásárolt gyári alkatrész után-gyártott társaihoz képest.

A megbízható autóalkatrész kereskedések ugyan úgy garanciát vállalnak termékeikre, mint a már többször említett márkaszervizek. A lényeg tehát, hogy megbízható helyről szerezzük be a szükséges alkatrészeket, és ellenőrizzük a minőséget, ha után-gyártott darabra esik a választásunk. A szerelőnk szinte biztosan ismeri az alkatrész márkákat és jó eséllyel tapasztalata is van egy-egy specifikus alkatrésszel, ezért érdemes tőle, mint szakértőtől tanácsot kérni. De az alkatrész kereskedések ügyfél-szolgálatán is nagy valószínűséggel készségesen ellátnak minket információkkal, ha szükségünk van erre.

Hallottál már az alkatreszes.hu weboldalról?

Magyarország egyik legszélesebb árukészlettel rendelkező autóalkatrész áruháza készséggel áll rendelkezésre, legyen szó akár gyári vagy után-gyártott alkatrészekről. Szinte minden autómárkához érdemes itt keresgélni, mert rendkívül kedvező feltételekkel vásárolhatod meg a szükséges autó alkatrészeket.

A webes felületen rendkívül egyszerű és átlátható felülettel találkozhatsz, ahol könnyen és gyorsan megtalálod majd, amit keresel. A modern technológiának köszönhetően többféle fizetési mód közül választhatsz és gyors szállítást követően kapod meg a megrendelt árut.

Fontos tehát, hogy ellenőrizd az alkatrész minőségét és mindenképpen megbízható helyről rendeld meg azt. De nem feltétlenül jársz jól akkor, ha gyári alkatrészeket vásárolsz a márkaszervizben, hiszen az után-gyártott ár többszörösét is kifizetheted, miközben lehet, hogy minőségre ugyan azzal szembesülnél mind a két esetben. Jól fontold hát meg hogy mit, és még ennél is jobban, hogy honnan veszel, amikor autód felújításáról, szervizeléséről vagy karbantartásáról van szó.

Az alkatreszes.hu-nál szinte biztosan megtalálod majd, amit keresel! Kezdd el itt a nézelődést!