Hamarosan talán Magyarország legkorszerűbb webáruházában, hihetetlen választékban vásárolhatnak mindazon vásárlók és szervízek, akik eddig csak személyesen tudtak csak vásárolni az ALKATRÉSZES.HU-tól.

Személyesen kerestük fel Kónya-Török Petrát, a vállalkozás tulajdonosát és tettük fel kérdéseinket.

 

(Magyar-Rikkancs) -Hogyan született meg az autóalkatrészes.hu ötlete?

(K.T.Petra)– Több mint 20 éve az életem részét képezi ez az üzletág, hiszen Édesapám mióta az eszemet tudom, autóalkatrész és autófelszerelés forgalmazásával foglalkozott, emellett az egyik legnagyobb  magyarországi autótextília gyártó céget alapította és vezette, ami évről – évre növekedett, majd külföldi irányba is nyitott.
(Magyar-Rikkancs)– Miként fér meg ez a két vállalkozás egymás mellet?

(K.T.Petra) -Egymás mellett sehogy, hiszen az ő vállalkozását ültettem át a saját vállalkozásomba, úgymond tovább örökítettem a hosszú évek munkáját, amit Ő belefektetett, mindezt azért, mert mostanra szerette volna megvalósítani élete nagy vágyát, és megnyitotta saját  éttermét.

 

(Magyar-Rikkancs)-Milyen változtatásokat eszközölt az alkatrészes.hu a korábbi működéshez képest?

(K.T.Petra)-Első körben átkellett gondolni, hogy miben és mennyit változott a piac és a kereslet.
Sok tekintetben az autótextília gyártása leáldozott a rengeteg Távol- Keletről importált termék miatt. Ár versenyben nem lehetett legyőzni ezeket a termékeket, még akkor sem, hogy a legnagyobb érv a mi termékünk mellett a minőség volt. Ennek okán a textíliát váltotta a ma már nagyon keresett autóápolási termékek. Két márka mellett tettük le a voksunkat, az egyik a lengyel RR Customs termékcsalád, a másik pedig az 1901 óta működő amerikai Meguiar’s.
Fontosnak tartottuk, hogy a mai világ igényeinek megfelelően létrehozzunk egy hatalmas készlettel rendelkező webáruházat, ahol a 3 fő szempont a legjobb ár, a minőség és a gyorsaság volt.

(Magyar-Rikkancs)-Mitől más az alkatészes.hu a többi autóalkatrészt árusító webáruháztól?

(K.T.Petra) -Első körben kiküszöböltünk, a már működő autóalkatrész webáruházak legjellemzőbb hibáit.
Emiatt létrehoztunk egy felhasználó barát, egyszerű letisztult autóalkatrész webáruházat, ahol arra törekedtünk, hogy a lehető leggyorsan és egyszerűbben tudja leadni a vásárló a rendelését. Emellett egy szóban szoktuk megfogalmazni a legfontosabb elvünket, ami nem más, mint VÁSÁRLÓKÖZPONTÚSÁG.
Nagyon fontosnak tarjuk, hogy ne hagyjuk magára a vásárlót, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy segíteni tudjuk a döntésben emiatt számos platformon és elérhetőségen állunk rendelkezésre, illetve hiszünk az adok-kapok elvében a szó legpozitívabb értelmében, hiszen a vásárlások után elkölthető pontokkal jutalmazzuk.
Nagyon sokáig tudnám sorolni miben vagyunk mások, akik már ismernek bennünket tudják, azok aki minket választanak a jövőben autóalkatrész, autókozmetikai és autóápolási termékek beszállítójának, nagyon hamar megfogják tapasztalni.

 

(Magyar-Rikkancs)-Hogyan lehet kivitelezni, hogy minden járműhöz biztosítani tudjátok a megfelelő alkatrészt?

(K.T.Petra) -Hatalmas központi raktárkészlettel a hátunk mögött tudjuk a vásárlóknak eljuttatni nagyon gyorsan a termékeket, és törekszünk arra, hogy csak és kizárólag a szakma által elismert autóalkatrész márkákat árusítjuk.

(Magyar-Rikkancs)-Lesz lehetőség a boltban is terméket vásárolni, vagy kizárólag webshopon keresztül?

(K.T.Petra) -Bolti készletet a hely adottságai miatt nem tartunk, vagy csak korlátozott mennyiségben. Az vállalkozás 25 évvel ezelőtt innen indult el, itt kezdődött minden, így számomra fontos volt, hogy megtartsuk ezt az üzlethelyiséget. Mondhatni személyes kötődés miatt. Ezért döntöttünk amellett, hogy külső raktárból kerül ide a webshopon megrendelt áru.
Ettől függetlenük lehetőség van üzlethelységünkben a bankkártyás és készpénzes fizetésre és természetesen a webáruházban a Barion fizető rendszerével biztonságosan fizethetnek a vásárlók, akik emellett döntenek.
Az autóápolási termékeket a boltban is meglehet vásárolni készletről.
(Magyar-Rikkancs)-Házhoz szállításra is lesz mód? Mert ugye nem mindenki tud eljutni a Lobbanó utca 4 szám alatti üzletetekbe.

(K.T.Petra) -Természetesen. Nagyon kedvező, szinte már jelképes szállítási díj mellett tudnak a vásárlók házhozszállítást kérni, amit a GLS futárszolgálattal közösen kivitelezünk. Célunk minden esetben a megrendelt termék mihamarabbi célhoz juttatása.

(Magyar-Rikkancs)-Mik a jövőbeni tervek, mit vársz a vállalkozás újra indításától?

(K.T.Petra) -Egy alaposan felépített marketing és üzleti terv készült, sok-sok statisztikát és vásárlói véleményeket figyelembe vettünk. Ezért a jövőbeni tervek listája nagyon hosszú és részben egy kicsit még meg is tartanám magamnak, de annyit elárulhatok, hogy sok olyan dolog van, amivel arra fogunk törekedni, hogy a vásárlók egy helyen, minden, autóhoz kapcsolódó terméket megtudjanak vásárolni.
A legfőbb cél, hogy szeretnénk kiemelkedni a jelenlegi piaci kínálatból és egy picit személyesebbé tenni a vásárlóinkkal az üzleti kapcsolatot.

Sok sikert kívánunk és köszönjük az interjút!