RENART PMU. A sminktetoválást keresőknek biztosan ismerősen cseng ez a név

 

Minden ember más, mondja Borzák Renáta sminktetováló

 

Nincsen két egyforma sminktetováló sem! RenArt PMU interjú

Nincsen két egyforma sminktetováló sem! RenArt PMU interjú

Pontosan ezért született meg ez a sminktetoválásról szóló cikk, melyben leírjuk, hogy Borzák Renátánál hogyan zajlik egy sminktetoválás.

Éppen ezért Te is tudsz informálódni, hogy amennyiben a RenArt PMU mellett szeretnél dönteni mire számíthatsz. Fontos megjegyezni, hogy minden esetben informálódj a sminktetoválással kapcsolatban a döntés előtt.

Azért írtam most a RenArt PMU sminktetováló kozmetikai szalonról, mert amellett, hogy egy igen keresett sminktetováló Budapesten, folyamatosan azon dolgozik, hogyan lehetne számotokra legérthetőbbé és legbiztonságosabbá tenni a sminktetoválás folyamatát.

Rendszeresen szakmai képzéseken vesz részt Renáta, hogy elhozhassa számodra a legújabb technológiákat, hiszen neki is óriási biztonságot ad, hogy tudja mi miért történik. Illetve, ha nem akkor nem kísérletezget. Így akinek egy éve készítette a szemöldökét, már sokkal felkészültebben fogadja.

Amit a legelső szempontnak tart Renáta, az a vendég központúság. Kiemelten törekszik a pontos és érthető tájékoztatásra a sminktetoválással kapcsolatban.

Miután megérkezik az időpontra a RenArt PMU vendég, Renáta már nem fogad hívásokat, nem válaszol olyankor más vendégeknek, hiszen aki épp a keze alatt szépül az teljes figyelmemben részesül.

Mindenkinek fontos, hogy pontosan érkezzen a sminktetováló szalonba. Ez rendkívül fontos, hiszen így időben el tudja kezdeni a munkát és be is tudja fejezni.

Renáta-   Engem nagyon frusztrál, ha meg kell valakit várakoztatnom vagy miattam csúszik. Én nem tudok elvonatkoztatni olyankor attól, hogy pl; egy fél órás csúszás miatt a vendégem késik az orvostól, vagy a munkából. Ha megbeszéljük az időpontot nem engedhetem meg magamnak, hogy a vendégem kerüljön kellemetlen helyzetbe.

 

ELŐKÉSZÜLETEK

A sminktetoválás rendkívül nagy higiéniai és mentális felkészülést is igényel. Minden apró részletre odafigyel renáta, az egyszer használatos lepedőtől kezdve a folyamatos fertőtlenítésig.

A sminktetoválás rendkívül nagy higiéniai és mentális felkészülést is igényel. Minden apró részletre odafigyel Renáta, az egyszer használatos lepedőtől kezdve a folyamatos fertőtlenítésig.

Igyekszik mindig odafigyelni, hogy kipihenten, koncentráltan, teljes figyelmemmel jelen tudjon lenni, a legjobb eredmény elérésének érdekében.

Éppen ezért sem vállalja túl magát, mert nem szeretné, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen.

Rögtön az elején megörökíti az előtte állapotot fénykép formájában, erről a vendégek természetesen dönthetnek, hogy meg engedik-e a fotók felhasználását, vagy csak saját magunknak rögzítik, hogy nyomon tudják követni a fantasztikusan látványos változást.

Majd rögtön ez után a bőr előkészítése és fertőtlenítése következik. Ezt követően kerül fel az érzéstelenítő, ami addigra biztosan hat, amíg szóban átbeszélitek a részleteket.

Fontosnak tartja Renáta átbeszélni az egészségügyi kockázatokat, hiszen pl; a magas vérnyomás esetén másképpen kell a gépet beállítani, mint általában.

Illetve egyes betegségek esetén máshogy alakulhat a gyógyulás, amire maximálisan fel van készülve, így a vendég is biztonságban érezheti magát.

Ezt követően beszélitek át, mire vágysz, egyáltalán mit tervezel, hiszen az egy dolog, hogy Renáta elképzel egy gyönyörű púderezést neked, ha te évek óta egy hőn áhított szálazásra vágysz.

Minden vendéget egyediként kezel, nem akar senkire egy sémát ráhúzni, de következetesen megy pontról pontra a tetoválás menetében, hogy senkinél ne maradjon el semmi.

 

Nagyon sok fajta igényű, stílusú és természetű vendég van – mondja Renáta

 

-Van, akivel egyből ugyanarra a formára gondolunk, van, akivel viszont pontosabb átbeszélést igényel a sminktetoválás tervezése.  Jellemzően a saját rajz sokszor nem a legideálisabb és egy évek óta rosszul berögzült formát nagyon nehéz bizony újra gondolni.

-Én a feladatomnak érzem, hogy igényesek, pontos tervezésűek és arcba illeszkedőek legyenek az általam elkészített munkáim. Nem szeretem a visszafordíthatatlan tetoválásokat. Az arc nem vászon, nem marad életünk végéig ugyanolyan a bőrünk, így egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan kerül a pigment a bőrbe.

 

Renáta számára rendkívül fontos a természetesség

 

Amikor megállapodtok egy technikában a vendég bőrtípusa életkora alapján egy körülbelüli tartósságot szokott mondani, hogy mire lehet számítani.

Őszintén elmondja, mi várható bizonyos technikáknál évek múlva, mi a várható kopása és milyen lehetőségeitek vannak, de 100% -osan pontosat jósolni azért nem lehet, mert egy élő bőrben dolgozik.

Ennek ellenére a legjobb tudása alapján szokta Renáta elmondani mi várható.

Nem titkolja, hogy számára is sokkal megnyugtatóbb elkészíteni egy olyan tetoválást, amit tud, hogy egy másfél év múlva szépen kikopik, mint betetoválni egy jó intenzív satírt, ami később sem színileg sem formailag nem, vagy nagyon nehezen javítható.

 

TERVEZÉS

Amit rendkívül fontosnak érez a szemöldök tervezések során Renáta:

A művelet előtt mindig bedolgozik a bőrbe egy rendkívül nagy hatásfokú előérzéstelenítőt, ami biztosítja a zsibbadást és a kellemes kezdést.
Minden sminktetoválónak megvannak a maga kis praktikái és eszközei a pontos tervezéshez.

Nincs ez másképp Renátánál sem. Tolómérő, cérna, telefon, vonalzó és egy jó sötét ceruza, amik már a kedvenceimmé váltak az idők során.

Amit rendkívül fontosnak érez a szemöldök tervezések során Renáta:

 • Először is tájékoztatja a vendéget mit csinál. Furcsa lehet, amikor egy vadidegen egy cérnával elkezd közelíteni és az sem tudja mit fog csinálni. Éppen ezért mindig mindent elmond.
 • Kikéri a vendég véleményét és közösen alkotjátok meg a formát, vastagságot, íveltséget.
 • Kihangsúlyozza az arc szépségét, nem pedig elnyomja.
 • Fiatalító hatású legyen, ez a vonalvezetésnél nagyon fontos.
 • Ne az aktuális divatot kövesse, hanem a természetes formákat és íveket. Így időtálló maradjon.
 • A vendég adottságaihoz mérten az egész arcot és személyiséget figyelembe veszi.
 • Több perspektívából ellenőri le.
 • Pontosan megbeszélitek a színerősséget és színhőmérsékletet, tartósságot.

Ha kell, – mert befolyásolja a formát – csinál egy szemöldök igazítást.

Ilyenkor szokta felkészíteni a vendégeket, hogy a friss tetoválás sötétebb lesz a kész végeredménytől és esetenként nagyon enyhe duzzanat lehet.

Épp annyi, hogy kis aszimmetriát okoz az első pár órában, amíg meg nem nyugszik a bőr.

SMINKTETOVÁLÁS

Mindig megmutatja a steril eszközöket a vendégeknek, tűket, tűmodulokat.
Amikor megegyeztetek a formában és a színben, akkor elkezdődik a fő attrakció, a sminktetoválás.

Amit rendkívül fontosnak érez a kivitelezés során:

 • Ne féljen a vendég és nem fájjon a beavatkozás. Nincs rosszabb, amikor fáj a vendégnek.
 • Mindig ott kezdi a tetoválást, ahol tudja, hogy a legkevésbé sem fáj. Majd fokozatosan először csak nagyon finoman, folyamatos visszajelzést kérve a vendégtől halad, hogy ne legyen trauma.
 • Nagyon pontosan és precízen átnézi a munkáját sminktetoválás közben és a végén is. Inkább kétszer, háromszor megnézi, le ellenőrzi, hogy biztos a lehető legtökéletesebb végeredményt kapj.
 • Rendkívül odafigyel, folyamatosan koncentrál, hiszen ez rendkívül nagy precizitást igényel.
 • Nagyon odafigyel a bőrre munka közben, hogy finoman, minél kevesebb traumával végezze a műveletet.

BEFEJEZÉS

Amikor elkészül a sminktetoválás, szépen áttörli a vendég bőrét, fertőtleníti és kiválasztja azt az alapozót, ami az adott vendég bőréhez leginkább illeszkedik és szépen az enyhe bőrvörösséget elfedi.

A gyógyulási folyamatról a végén átbeszélitek a pontos otthoni ápolás menetét is. Ez rendkívül fontos, hiszen nem mindegy mivel keni a vendég a bőrét, mert gyakorlatilag teljesen tönkre tudja a helytelen utóápolás tenni a szalonban végzett munkát.

Nem beszélve a legfontosabbról, a vendégek nyugalmáról. Ha valaki nem találkozik mindennap a sminktetoválás gyógyulási folyamatával ijesztő lehet ez a folyamat.

Ezt megelőzve, mindent pontosan és érthetően elmond, megmutat, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.

korrekciót legkorábban hat hét múlva, legkésőbb 12 héten belül kell elkészíteni. Ilyenkor az esetleges pigment hiányt pótolja, átnézi van e benne olyan rész, ami még igényel minimális javítást.

Borzák Renátának ez több, mint munka, szenvedéllyel és odaadással végzi a sminktetoválást, mert fontos számára, hogy szép legyen a végeredmény!