Már számos statisztika és adat is alátámasztja, hogy az ingatlanpiac 6 évnyi töretlen felfelé ívelés után stagnálni, sőt, visszaesni látszik

Most érdemes csak igazán jól megválasztani az ingatlanügynököt!

Már számos statisztika és adat is alátámasztja, hogy az ingatlanpiac 6 évnyi töretlen felfelé ívelés után stagnálni, sőt, visszaesni látszik. Az eladások száma egyre csökken, ez automatikusan nyomja lefelé az eladási árakat is, sem az általános gazdasági helyzet, sem pedig a világjárvány nem kedveznek most ennek a területnek.

Mivel az utazást, és ez által a turizmust és vendéglátást szinte teljesen megbénította a Covid 19 miatt hozott óvintézkedések sora, számtalan, eddig turistáknak kiadott lakás borult rá az ingatlanpiacra, amit most a tavalyi árak közel feléért lehet sok esetben hosszú távra kivenni.

Tovább bonyolítja még a helyzetet, hogy az Airbnb-k többsége, jó karban tartott, szépen felújított lakás, amire tulajdonosan nem ritkán magas hiteltörlesztőt fizet, így rendkívül érdekelt abban, hogy ne álljon üresen. Bár az idei első negyedév után egy minimális konszolidáció látszik, ennek mértéke messze elmarad az előző években szokásostól, ami előrevetíti a jövő stagnáló helyzetét. Az egyetlen, ami biztos most, az a bizonytalanság, így nem érdemes halogatni az ügyleteket, főként azoknak, akik eladásra készülnek, de biztosan nagyobb megfontoltságra és körültekintésre lesz szüksége annak, aki sikerrel akar járni ezen a területen.

Magyarán szólva, aki most gyorsan és jó áron szeretne megszabadulni eladó ingatlanától, annak valóban profi segítségre van szüksége. A korábbi hatalmas ingatlanpiaci fellendülés következtében az ingatlanos szakma is értelemszerű híguláson ment keresztül, mert a könnyű piaci helyzetben könnyebb volt értékesíteni, ami sokakat csábított erre a területre. Ez a tevékenység azonban jelenleg csak a legnagyobb szakértelemmel rendelkező és leggyakorlottabb ingatlanközvetítőknek sikerül kielégítő színvonalon, vagy legalább elégségesen. Érdemes hát olyan csapatot választani, melynek tagjai ebben a szorult és nehéz helyzetben is jól helyt tudnak állni.

De hogyan lehet kiszűrni, hogy melyik cég alkalmas jelenleg a feladatra?

Van az a jól ismert mondás, hogy: „ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.”… nos, az ingatlanosok most érzik csak igazán ennek valóságtartalmát. Azok a szakemberek, akik „békeidőkben” is lelkiismeretesen és szakmai tisztességgel végezték munkájukat, most arathatják le ennek igazi gyümölcsét, míg a pénzhajhászok hoppon maradnak.

A jó szakembereket ugyan is ajánlják az emberek, és nem maradnak munka és sikerek nélkül, ebben a rendkívül faramuci helyzetben sem.

Az én ajánlatom számodra a Homexpress ingatlanközvetítő hálózat, a budapesti ingatlaneladások és kiadások szakértője.

Fiatalos és lendületes csapatunk a legkorrektebb és kiemelkedő ügyfélközpontú hozzáállással éri el, hogy mind az eladók és mind a vevők is tökéletesen megtalálják számításukat. Ahol az érdekek jól találkoznak, ott nem marad el az üzletkötés, ezt jól tudják, és ennek szellemében, még a mostani állapotokat is képesek áthidalni.

Kik azok, akik felkereshetik őket?

Lehetsz akár budapesti ingatlan eladó, vagy kiadó, törheted a fejed vásárláson vagy bérlemény kivételén, itt biztosan jó helyen jársz. Kiterjedt adatbázisuk és kapcsolati rendszerük biztonsággal garantálja, hogy mindenki ráleljen arra, amit keres.

Hogyan lehet velük felvenni a kapcsolatot?

Budapest számos különböző kerületében található Homexpress iroda, ahol bármikor készséggel várják a kérdéseket és megbízásokat. Emellett pedig a homexpress.hu weboldalon található elérhetőségek bármelyikén kereshetőek a csapat tagjai bizalommal!

www.homexpress.hu