Az elmúlt években történt budapesti lakásvásárlások közel 30%-a befektetési céllal történt, derült ki egy friss kutatásból.

Az idei év sorozatos eseményei azonban keresztül húzhatták sokak számításait, hiszen a jóval kevesebb turista és az albérlet árak 10-15 %-os csökkenése is bevételkiesést jelentett azoknak a tulajdonosoknak, akik ezekből a célokból fektettek ingatlanokba.

Mivel sokan a hiteltörlesztést is a hosszabb-rövidebb távú lakáskiadásokból származó bevételek útján tervezték kifizetni, és a hitelfizetési moratórium sok esetben lejár majd az év végével, a piacot eláraszthatja egy teljesen új, széles és színes lakás kínálat. A kínálat növekedés pedig mint minden alkalommal, konszolidálja majd a piaci árakat, amik tehát rövid távon biztosan csökkenésnek indulnak majd.

Jól járhat ilyen módon mindaz, aki mostanság tervez ingatlant vásárolni, hiszen nem csak megnövekedett lehetőségekkel, de szolidabb árakkal is szembesülhet a piacon. A családoknak járó, ingatlanvásárlásra is fordítható támogatások mértéke azonban várhatóan nem csökken, így a meglévő tőkéből sokkal jobb ingatlan vásárlására lesz lehetősége a családoknak.

Budapesten jelenleg 20 000 000 Ft körül indulnak a lakhatási ingatlan árak. Ezért a pénzért a belsőbb kerületekben még nehéz jó ingatlant kapni, de a periférián elhelyezkedő kerületekben ez az összeg akár egy másfél szobás lakásra, vagy akár egy felújításra szoruló kertesházra is elég lehet.

Egy 3 gyereket tervező család már minimális önerővel, a babaváró hitellel és a CSOK-kal élve, könnyű szerrel megvásárolhat egy ilyen értékű ingatlant, és mint feljebb említettük, a helyzet a vásárlók számára további pozitív irányban halad.

Ingatlanvásárlás során is érdemes szakértő segítséget kérni, hiszen az igazán jó ajánlatok sokszor nyilvános meghirdetésre sem kerülnek, belső körökben, a megbízók között kerülnek értékesítésre. Ha valaki gyorsan és gördülékenyen szeretné eladni ingatlanát, akkor biztosan meg fog bízni egy ingatlan irodát, és ha jókor vagyunk mi ott a tűz közelében, sokkal jobb esélyekkel indulunk egy kedvező árú ingatlan megvásárlása esetében.

A Homexpress Budapest egyik legmegbízhatóbb ingatlaniroda hálózata, nagy szakértelemmel, fiatalos lendülettel és kiváló kapcsolati rendszerrel segítik a főváros ingatlaneladásait. Rendkívül széles portfóliójuk azonban lehetővé teszi, hogy a vásárlói oldal igényeit is az elvárásoknak megfelelően kielégítsék, és profi módon kapcsolják össze a keresletet a kínálattal.  Évente számtalan család találja meg sikeresen általuk budapesti otthonát, és még ennél is több ingatlan eladást bonyolítanak le, hiszen a befektetési célú ingatlanvásárlás területén is nagy tapasztalattal rendelkeznek.

Keresd hát őket akkor is, ha vennél, és akkor is ha eladnál, mert itt biztosan megértő fülekre, ügyfélközpontú, hiteles kommunikációra és hatékony munkára számíthatsz.

A Homexpress munkatársai már nem csak az adás-vételi folyamatokban, de a pénzügyi termékek területén is hathatós segítségei a piacnak, így egy kézben tudhatod akár az ügylet lebonyolítását, a hitelfelvételt, és a biztosítási ügyeket is!

Ne habozz hát, sem, ha eladnál, sem pedig, ha vásárolnál, mert aki időben lép, az képben lesz a piaci helyzet változásaival és gyorsan tud majd azokra reagálni. A Homexpress munkatársai pedig méltó támaszként és professzionális segítségként fognak majd mindenben melletted állni! Nézz be hozzájuk, vagy keresd őket elérhetőségeiken, mert ők már várják jelentkezésedet!

www.homexpress.hu