Mindig is vonzódtam a képzőművészeti alkotások iránt, már egészen kicsi gyerekkorom óta

 

Szerettem azt a hangulatot, amit egy szép rajzzal vagy festménnyel, egy dallal vagy verssel át lehet adni, és egy idő után magam is szerettem elkészíteni ezeket a magam alkotásait

A művészetről az életemben, de kicsit másként…

A művészet ereje elsöprő, legyen az akár festészet, szobrászat, vagy a zene. Ezek azok az alkotások, melyek garantálják földi lábnyomunkat, aminek köszönhetően mi halandó emberek is halhatatlanná válhatunk. Az alkotás, a kreativitás beragyogja az életet és új impulzusokkal tölti meg a szürke hétköznapokat.

Manapság, ebben a felgyorsult világban a kreatív elme szinte pusztulásra van ítélve. A rengeteg információ, ami beáramlik az agyunkba kevés helyet hagy a képzeletnek, már nem vagyunk rászorulva az álmodozásra, mert minden instant és rapid.

De néha, ha megállunk egy pillanatra, és időnket valami olyan tevékenységre szenteljük, ami beindítja ezeket a motorokat, új dimenziók nyílhatnak meg előttünk.  Rájövünk, hogy az emberi elme képessége határtalan és végtelen, az emóciók pedig nélkülözhetetlen elemei a személyiségünknek, önmagunknak, amiket fel is használhatunk.

Sokat jár az eszem azon, milyen módon lehet az alkotás örömforrásait kiaknázni.

Próbálkoztam már kreatív írással, festéssel, főzéssel, fényképészettel és némi zenével is, de amiben leginkább ki tudtam teljesedni, az a lakberendezés. Igen, ez is egy művészet, ahol a lakás puszta falai szolgáltatják az üres vásznát, melyet én tölthetek meg élettel.

A színek és formák játéka, a legapróbb részletekig menő strukturáltság izgalmas játékot biztosít, mint mikor az apró kirakós kockákból összeáll a kép.

Számtalan eszköz és lehetőség áll rendelkezésre a lakberendezésben, hogy kiéljem kreatív hajlamaimat. Miközben böngészgetem a katalógusokat, a stílusirányzatokat, újabbnál újabb inspirációk töltenek el.

A burkolatok sokfélesége, a berendezés összehangja és a kiegészítők, mint finom fűszerek a végeredményben mind igen fontos szerepet játszanak.

Az új hobbim részeként felfedezőútra indultam, hogy megtaláljam az eldugott, de kincsesbányaként szolgáló lelő helyeket. Mint egy véletlenül bukkantam rá számos régiségkereskedésre, apró dizájner kereskedésre, és a jelenlegi kedvencemre, a Gallery A-ra, ahol nem csak pompás Ralph Lauren berendezési tárgyakat és eszközöket, de fenséges ágyneműket és lakástextileket is felfedeztem az Yves Delorme kínálatában.

Mert a művészetben is fontos az elegancia, ez elvitathatatlan tény, mint hogy a nap reggel felkel, és este lenyugszik. A stílus és kortalanság tesz egy alkotást feledhetetlenné és örökérvényűvé, ezeknek köszönhetően érezhetjük, hogy valami igazán maradandót sikerült alkotni.

Sőt, a felismerhetőségünk zálogává is válhat egy idő után saját stílusunk, az apró kézjegyek, melyeket ott hagyunk minden négyzetcentiméteren.

A magam részéről az elegancia híve vagyok. Szeretem a minőséget a kárpitok tapintásán és a fa kidolgozásán érezni.

Lenyűgöz, hogy bizonyos márkák konzekvensen hoznak egy bizonyos színvonalat, aminél, ha kell, sem adják alább. öröm ezeket az eszközöket a művészetemben felhasználni, mert tudom, hogy a szépség, amit alkotnom sikerül, nem lesz egy pillanat alatt az enyészeté, és ha annak úgy kell lennie, az utókor számára is fennmarad.

Szeretem a művészetet, és annak megtestesülését a lakberendezésben. És most már egyáltalán nem félek ezt a tevékenységemet valódi művészetnek nevezni.

Budapesten is elérhető az igazi luxus!
Gallery A (Ralph Lauren & Yves Delorme)
1055. Budapest, Falk Miksa u. 5
+ 36 (1) 9515468
Facebook: https://www.facebook.com/ralphlaurenhomebudapest/