Mikor valaki panaszkodni kezd arról, hogy nem tud elegendő ideig, elég mélyen és pihentetően aludni, az esetek döntő többségében belső okokról gondolkodunk

 

A stressz, a rohanó életmód, a rengeteg információ, ami napról napra elér minket túlpörgeti agyunkat, ezzel megakadályozza a gondtalan kikapcsolódást és nehezítheti a pihentető alvást is, ez tény

A pihentető alvás nem játék, és ne hidd, hogy elég hozzá egy jó kispárna!

Azonban számos külső tényező is okozhatja, hogy nem tudjuk magunkat éjszakánként kellőképpen kipihenni, és ezeket az indikációkat könnyűszerrel megszüntethetjük, ha szentelünk rájuk egy kis figyelmet.

Kevesen tudják például, hogy az alváshoz legoptimálisabb hőmérséklet a hálószobában 19-22 Celsius fok. A legtöbb otthonban ennél sokkal melegebb van, pedig a friss és oxigénben dús, tiszta levegő nagyban megkönnyítheti elalvásunkat. Érdemes hát minden este lefekvés előtt alaposan kiszellőztetni a szobát, és éjszakára egy kicsit lejjebb tekerni a fűtést a cél érdekében.

A nyugodt, pihentető környezet a nyugodt alvás alap köve, és ehhez hozzátartozik az is, hogy milyen a fény a szobában és milyen elektromos berendezések működnek. Az elalvás előtti tv nézés példának okáért a nyugodt alvás egyik legnagyobb ellensége, hiszen a villogó fény és a sok impulzus megnehezíti agyunk számára a lelassulást és a gyors kikapcsolódást.

Tv nézés helyett hallgassunk inkább rádiót, de ennél is jobb szolgálatot tesz egy jó könyv olvasása, mely kifejezetten a minőségi alváshoz szükséges folyamatokat képes beindítani agyunkban. Az tesz a legtöbbet azonban nyugodt alvásáért, aki a lefekvést követően sötétben és csendben próbál nyugovóra térni.

Maga a fekvő felület megválasztása is perdöntő lehet alvásunk minőségét illetően.

A jó matrac nem csak az alvásunkat, de egészségünket is befolyásolja, ezért ezen semmi esetre sem érdemes spórolni. Ha minden reggel úgy ébredsz, hogy úgy érzed, tested nehéz, görnyedt, talán a derekad is fáj, a problémát nagy valószínűséggel a matracban kell keresned.

Az ágy esetén még lényeges kérdés az elegendő hely is. Romantikus ugyan összebújva elaludni, de a pihentető, kényelmes alváshoz elegendő hely is szükséges.

Aztán bár nem oldja meg 100%-ban a dolgot, de nagyon is lényeges kérdés a párna milyensége és minősége is. Egy alváshoz optimális párna nem túl magas, a nyakat egyenesen támasztja alá, és olyan minőségi anyagból készül, mely nem tartalmaz allergéneket.

És ha már itt tartunk, maga az ágynemű megválasztása is kardinális kérdés a témában. A nyugodt alvást támogató ágynemű pamutból készül, jó légáteresztő képességű, kellemes érzés a bőrünkön, amibe jó érzés beburkolózni, és optimális hőmérsékletet biztosít testünknek.

Ha a piacon elérhető legjobb ágyneműt keresed, akkor látogass el Budapesten, az 5. kerület Falk Miksa utca 5. szám alatt található Gallery A Ralph Lauren Home és Yves Delorme mintaboltba és kiállító terembe!

 

Az Yves Delorme az ágyneműgyártás legfelsőbb színvonala, mind anyaghasználatban, mind szabásban a legjobb minőséget kínálja!

 

Nem véletlen, hogy a márka már szinte az egész világot meghódította, és most végre hozzánk Magyarországra is elérkezett!

Ha minden fontos lépést betartottunk, és a fent említett körülmények közül mindent kipipálhatunk, már elmondhatjuk, hogy biztosítottuk magunk számára a pihentető alvás lehetőségét. Ha pedig még így sem megy, akkor elkezdhetünk a belső okokon rágódni és azokat kivizsgálni, de először mindenképpen az alvást övező körülményeket kell rendbe tennünk!

Szép álmokat kívánunk!

Gallery A